Archive - Ян. 2017

January 28th

Един народ - една партия - един данък

Вече разбирам защо Гергов, Гуцанов и Добрев водят в номинациите за депутати, написа във Фейсбук политологът Иво Инджов

Радикалната левица в Южна Европа прокарва ясна граница между "народа" и "кастата": политико-икономическите елити на неолиберализма и олигархията. И води яростна борба срещу "кастата".

January 26th

Янаки Стоилов: Само в устава на Ердоган има ограничение на мандатите

"Авторите на левия курс, който преди няколко години започна да надделява в БСП, хората, които основно го провеждаха и отстояваха, сега ще трябва да участват в тези процеси в друго качество", написа във Фейсбук Янаки Стоилов в последния работен ден на 43-тото Народно събрание.

January 25th

Видин скърби за Дани, както за никой друг!

Позитивен, добронамерен, лъчезарен и сърцат. Въпреки изпитанията, на който съдбата го подложи. Истински и обичан! Това е Даниел Дамянов!

Ето какво казват другите за човека, без когото Видин няма да е същият:

January 24th

Шофьори блокираха Дунав мост 2: Докога ще продължава тази свинщина?

Шофьори на ТИР-ове блокираха за два часа и половина преминаването през Дунав мост 2, но отпушиха движението след среща с областния управител на Видин Момчил Станков и шефът на полицията Янко Янколов.
От 7,30 до 10 ч. не бе пропуснато нито едно превозно средство в знак на протест срещу заради бавното преминаване през граничния пункт, който не се използва с целия си технически капацитет. 

Клубът на несменяемите политици в БСП и техният Сив кардинал

Ако приемем, че работата като представител на БСП в държавни органи е политически стаж, Овчаров е не просто в "Клуба на несменяемите", а в "Клуба на вечните политици на БСП", пише в анализа си дфн АНКО ИВАНОВ

January 23rd

240 лв. бе последната заплата на сина и внука ми, загинали в Горни Лом

Последната заплата на моите деца, загинали при взрива в завод „Миджур” – Горни Лом, бе 240 лв, каза пред журналисти Борка Михайлова, чийто син и внук загиват на 1 октомври 2014 г. Жената загубва при този взрив по-малкият син Цветан Михайлов, който е на 39 години и 28-годишния си внук Христо Каменов – дете на големият й син. Мъжът й не може да преживее загубата и след 6 месеца умира.

January 20th

Константин Проданов с убийствен коментар за плоския данък

Недопустимо е леви партии да се отказват от борбата за премахване на плоския данък. Той е вреден за държавата и е несправедлив. Натоварва най-бедните слоеве от населението и реално не носи никакви ползи на страната. Такова становище защити в ефира на бТВ председателят на ПП АБВ Константин Проданов.

15 хил. коли минават през Петрохан всеки ден. Тунел 9 км ще струва 200 млн. евро

Тунел под прохода Петрохан ще скъси пътя от Дунав мост 2 при Видин до Солун с близо 100 км. В момента през самия проход се изминават около 100 км, а най-дългият вариант за тунел е 9,2 км, което означава, че ще спести най-малко 90 км път. 

January 19th

Тронното слово на Радев

Мнението на Кеворк Кеворкян от профила му във Фейсбук

Силата на едно слово – особено „тронно“ - е в неговата краткост.

January 17th

За "модерно-левите" хайверчета и за плоския данък

Мнението на Чавдар Найденов от 26 ноември 2016 г. днес звучи особено актуално, след като стана ясно, че БСП се отказва от прогресивно облагане

Ако БСП се откаже от прогресивното облагане, всяка друга партия може спокойно и с чиста съвест да излезе пред народа с тази идея. Тя е изгодна за всички, дори за най-богатите, защото ще съживи пазара.

Страници