Archive - Дек. 31, 2017

Представиха скелета на най-стария хоминид - Малката стъпка

Учени представиха в Йоханесбург най-пълния и най-стария в света скелет на хоминид, наречен Малката стъпка. Скелетът носи това име заради малките костици на стъпалото, открити от Рон Кларк в пещерите Стеркфонтейн край Йоханесбург през 1994 г. Фосилът беше датиран на 3,67 милиона години, съобщават Франс прес и в. "Дейли мейл".

Интересни астрономически явления през 2018 г., които ще могат да се видят от България

Нека разберем какви ще са астрономическите събития, които ще можем да наблюдаваме от България през новата 2018 година.

Официални празници и почивни дни през 2018 година

Официалните почивни дни през 2018 година:

Нова година 2018 г. - 1 януари 2018 г.

Патриарх Неофит в Новогодишен благослов: Да оставим всяка злоба и всяко коварство, всяко лицемерие, завист и клевета

Премъдрият Бог, сътворил този свят, е определил за човека да живее във времето. Времето е особен дар и затова ние трябва да го ценим (вж. Еф. 5:16), защото никой от нас не знае колко ни е отредено да живеем тук, на земята. Не е в наша власт да знаем „времената и годините” (Деян. 1:7), но наш дълг е да използваме всяка минута, за да служим Богу, да пребъдваме в Него и да следваме заповедите Му.

Кувертите за Нова година до 70 лв., на площада - вино, баница и духова музика без пари

До 70 лв. достига новогодишен куверт във Видин, предаде Радио „Фокус“ – Видин. Още в средата на месец ноември местата в ресторантите във Видин са заети за новогодишната нощ. В новогодишните програми участват фолкизпълнители. Заведенията, в които кувертите са до 50 лв. не предлагат специална програма, а музиката е осигурена от диджеи. Голямо разнообразие в менютата няма – салати, пържена риба за предястие, скара, парче торта.

Цветанов е ЗА Банско. Аз съм ЗА Пирин. А някой да е чул Корнелия ЗА какво е?

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ написал във Фейсбук: Всички ние сме "ЗА" Банско, Европейски град на спорта за 2017 г. и най-добрият ски-курорт в Югоизточна Европа!