Archive - Февр. 20, 2017

Професор и доктор на науките в листата на „Нова република”

Професорът по физика в Минно-геоложкия университет и доктор по неутронна физика Вили Лилков е водач на листата на „Нова Република” във Видински избирателен район. Роденият във Видин физик е бил народен представител и в 43-тото НС, а от 1999 до 2014 г. е бил общински съветник и зам.-председател на Столичния общински съвет.

Видин избира четирима депутати между 91+1 кандидати. Ето кои са

19 листи бяха регистрирани в Районната избирателна комисия във Видин до 17,00 ч. на 21 февруари.

Ето пълния списък на кандидатите, от които ще изберем четирима депутати за 44-тото Народно събрание.

Освен фигуриращите в тях 91 имена, има и един 92-ри кандидат - квадратчето "Не подкрепям" никого.

Константин Проданов: Бедността в България, експлоатацията на хората също

Бедността продължава да се шири в България  заради неадекватна структура на икономиката и експлоатацията на хората. Огромен проблем е и начинът, по който страната ни организира външната си търговия. Това заяви по време форум под надслов „Бедност, доходи, неравенства“, организиран от дискусионен клуб „Промяна“, председателят на ПП АБВ  Константин Проданов.

Ето го кандидатът на "Единни за промяна"

За "кандидата" на "Единни за промяна" - квадратчето"Не подкрепям никого", ще бъде създаден предизборен щаб и ще се води истинска кампания със срещи с хората, предизборни материали и медийни участия, съобщи председателят на инициативния комитет Росица Кирова.

Вартан Папикян към кандидатите за депутати: Гнуся се от вас!

"Гнуся се от тези кандидати, писнало ми е от тях. Те не заслужават да дишат въздуха на Видин, не заслужават да стъпват по земята на този град, не заслужават да бъдат в Народното събрание", заяви на пресконференция Вартан Папикян, член на инициативния комитет, който ще агитира на предстоящите избори да се гласува с квадратчето "Не подкрепям никого".

Кой кой е в листата на ГЕРБ във Видин

Областният координатор на ГЕРБ - Видин Владимир Тошев е водач на видинската листа. Той е народен представител вече три поредни мандата - в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание. Бил е председател на Общинския съвет във Видин в периода 2007-2009 г. Пенсионираният военене е направил кариера в Българската народна армия, като е започнал по Татово време от 1974 г. и е приключил през 1999 г., като е бил от командир на взвод до помощник-началник на отдел в Генщаба на Сухопътни войски.

Ето я листата на ДПС, с която ще атакуват третото място във Видин

Станислав Анастасов е водач на листата на ДПС – Видин и ще се бори за втори мандат, след като представляваше видинчани и в 43-тото Народно събрание. Той е член на Централното оперативно бюро на ДПС. Бил е министър на околната среда и водите в правителството на Орешарски, а около тогавашното му назначение имаше съмнения около негова диплома от Техническия университет в Мюнхен.