Archive - Май 2017

May 29th

Кой искаше да срине банките през 2014 г.

Според неофициална информация, след заседанието на КСНС на 20 май президентът Румен Радев ще съобщи решението си дали да разсекрети стенограмата.

Какво всъщност се случи през юни 2014 година?

Засрамете се и сложете край на хаоса в центъра, който Гергов ни остави! Това не е европейски град от 21 век! (видео)

Хаосът в движението и паркирането в центъра на Видин е част от наследството от проваления мандат на предишния кмет на Видин Герго Гергов.

May 28th

Удавник изплува срещу театъра във Видин

Труп на удавник е изплувал в Дунав срещу видинския драматичен театър, където се намира понтон за акостиране на круизни кораби. 
Според първоначалния оглед няма данни за насилие, но аутопсията ще определи причините за смъртта. Самоличността на мъжа не е установена и от полицията призовават гражданите да се обадят на тел.112 за изчецнал близък или ако разпознаят починалия по описанието.

May 27th

ФОТОГАЛЕРИЯ: Фестивал "От раклата на баба" в Кутово

За втора година в с. Кутово се проведе фестивал на народната носия „От раклата на баба”. В него се включиха състави от различни селища на Община Видин, както и самодейни състави от други общини на областта. Участниците показаха автентични народни носии, характерни за региона на Златорожието.

May 25th

Ваня Ставрева: Къде бяхте, неуважаеми политици, докато други направиха филм за Кирил и Методий? (трейлър)

Голяма драма настъпи последните два дни заради думите на Путин, че кирилицата дошла от македонската земя.

Проф. Мурдаров разкрива колко (малко) думи използваме активно в речта си

Езиковедът проф. Владко Мурдаров за съвременния български език

Проф. Мурдаров, на 24 май отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, какво дължи българският народ на светите братя Кирил и Методий?

ДУНАВСКИ МАРШРУТИ: Умберто Еко описа бенедиктинското абатство Мелк в "Името на розата"

Бенедиктинският манастир в австрийското градче Мелк не е много популярен за българските туристи, но той отдавна е спечелил световна слава и признание и се смята за топ дестинацията на Долна Австрия.

Видинчанин с кралско потекло носи първите морски победи на България

Капитан-лейтенант Кирил Минков е роден на 29 април 1888 г. във Видин.

May 24th

Михаил Миков: Опазих децата си от жълти атаки

Михаил Миков е председател на БСП от 27 юли 2014 г. до 8 май 2016 г. Дългогодишен парламентарист, консултант по редица законопроекти във Великото, 36-ото и 37-ото Народно събрание, народен представител в следващите четири състава на законодателния орган.
Председател е на 42-рото Народно събрание и председател на парламентарната група на коалиция „БСП-лява България“ в 43-тото НС.

За пръв път и студенти в шествието за 24 май във Видин

Тържественото отбелязване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, което започна с празнично шествие от СУ „Цар Симеон Велики“ в град Видин до сградата на драматичния театър за пръв път бе с участие на студенти от обучителния център във Видин на Русенския университет, който прерастна във филиал. В шествиетосе включи и проф. Юлиана Попова – заместник ректор по Евроинтеграция и международно сътрудничество на университета.

Страници