Archive - Авг. 12, 2017

Наемат 830 безработни от Видин, Монтана и Враца по пилотен проект

Новата програма на Министерството на труда и социалната политика "Работа" ще позволи на 830 безработни от общините с най-голяма безработица в трите северозападни области Монтана, Видин и Враца да започнат работа от 1 септември до края на тази година.

Богатите наистина виждат света по различен начин

Подразбира се, че начинът, по който виждаме света зависи от културата, от която идваме. Ако изложите западняк и източноазиатец на една и съща зрителна сцена, например, първият е по-вероятно да се фокусира върху отделни обекти, а вторият вероятно ще я погледне по-цялостно. Изследванията показват, че източноазиатците са по-цялостни в мисленето си, а западняците са по-аналитични.

Макар и болна, примата на Берлинската опера Вяра Начева подари невероятен спектакъл на съгражданите си и ги разплака (снимки и видео)

"Това е синът ми Илия-Габриел, а това е баща ми Илия Начев", с грейнали очи казва Вяра Начева на почитателите си, които чакат за снимка с нея, докато прегръща любимите си хора. Минута по-рано съпругът й Борислав я сваля на ръце от сцената след блестящото й изпълнение в ролите на Одета - Одилия (белият и черният лебед) в "Лебедово езеро". Примабалерината на Берлинската опера е щастлива и развълнувана - за пръв път излиза на сцена в родния си град Видин.