Archive - Авг. 17, 2017

Редовните археологически проучвания в Рациария започват през септември

Редовните археологически проучвания в Улпия Рациария ще започнат през септември. Финансирането е осигурено от Министерството на културата и през тази година то е малко по-голямо в сравнение с 2016 г., което ще позволи на обекта да се работи повече. Ръководител на екипа е доц. д-р Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей към БАН.

Проф.Тодор Галунов: Догодина ще стане ясно дали правителството ще изкара цял мандат. БСП не успя да стане силна опозиция

Проф. Галунов, изминаха първите 100 дни управление на кабинета „Борисов“ 3, какъв е Вашият анализ на този период, какво успя да свърши правителството и какво не успя?

Камери са заснели подпалвача на двете коли във Видин

Снимки на подпалвача на двата автомобила, които изгоряха във Видин във вторник през нощта, бяха разпространени от Гражданско движение „Аз обичам Видин“.

Бивш зам.-кмет на Видин е представител на концесионера, получил пристанище юг за 35 г.

Интермодалният терминал в Пловдив и пристанищния терминал Видин-юг ще бъдат отдадени на концесии за съответно 27 и 35 години с решения на Министерския съвет, които бяха гласувани в сряда. Избраните концесионери - дъщерна фирма на превозвача ПИМК за Пловдив и "СКМ Порт Видин" за пристанищния терминал в дунавския град, ще трябва да направят определени инвестиции, както и да плащат годишна концесионна такса, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Арестуваха жена в Белоградчик, заплашвала мъжа си с побой

В сряда вечерта в полицейския арест за срок до 24 часа е задържана 53-годишната Б.К. от село Шипково, област Ловеч. В нетрезво състояние, жената отправила закани и заплахи за побой, и проявила агресия към мъжа, с когото съжителства в Белоградчик.