Archive - Авг. 21, 2017

Паметникът на еврейската благодарност бе почистен по разпореждане на кмета на Видин

„Това е възмутително и недопустимо деяние“ – заяви кметът на Община Видин Огнян Ценков по повод оскверняването на паметника до Стамбол капия, поставен в знак на благодарност заради спасяването на евреите у нас по време на гоненията им през Втората световна война.

Млад мъж закла 16-годишната си интимна приятелка

16-годишно момиче е убито от приятеля си при битов скандал в село Габровница. В неделя, около половин час след полунощ, в село Габровница възникнал битов скандал между непълнолетната девойка от същото село и 21-годишен мъж с инициали Ц. Т. от с. Малорад, област Враца, с когото момичето съжителствало на семейни начала.

Странни катастрофи в Брегово и Гайтанци

На 19 август, в 4.33 часа, бил получен сигнал за пътно транспортно произшествие – лек автомобил „Опел Корса” се блъснал челно в стълб пред частен дом на ул.”Панайот Хитов” в град Брегово. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

В Харвардския университет откриха ключа към щастието след 80 години проучвания

Годината е 1938. Изминали са близо 10 години от началото на Голямата депресия - период, в който целият свят е обхванат от тежка икономическа криза. Учени от Харвардския университет решават да проследят здравните показатели на 268 от студенти си, за да разберат как човек може да си осигури щастлив живот.