Archive - Авг. 30, 2017

Ще се заиграе ли БСП с протестите през септември

Ще се вържат ли от ИБ на БСП и ще подведат ли електората си на организираните от психо-десен сектор протести през септември, пита в анализа си Мирослав Паскалев - Зорец.

"Калашников" създаде първото в Русия оръжие против дронове

Първите руски електромагнитни оръжия против безпилотни летателни средства бяха представени от концерн "Калашников" по време на изложението "Армия-2017" в Подмосковието. Опитни образци от иновативния уред вече преминават първи изпитания в подразделенията на Росгвардия.

За тези, които мислят, че няма бедност. 16-годишният Георги преди да се хвърли под влака: Аз бях дотук!

Един пловдивски тийнейджър вчера избра смъртта. 16-годишният Георги Асенов застана на релсите пред бързия влак от София за Бургас и си отиде за секунди. Преди да направи фаталната крачка, той е прерязал вените си и изпратил снимката на своя приятелка. Обадил й се по телефона с думите: "Аз бях дотук!" Следващият звук, който девойката чула, бил този на приближаващия се влак. След това разговорът прекъснал.

Навършват се 30 г. от ненадскочения световен рекорд на Стефка Костадинова

Навършват се 30 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд от 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

Министърът на образованието утвърди 4 ваканции за учениците догодина

Следващата лятна ваканция за учениците от VIII до XI клас ще започне в края на юни 2018 г.

Около 10% от официално безработните в Северозапада ще започнат работа с държавна помощ

Само 81 работодатели от частния сектор във Видин, Враца и Монтана са поискали да се включат в програмата за субсидирана заетост, по която Министерството на труда дава 2 млн. лв. за общините с много висока безработица в Северозапада, предаде в. "Сега".

Разрешиха продажбата на земи в Индустриалната зона на Видин, двама инвеститори искат да дойдат

Макроикономическите и демографските показатели за Видинския регион не са добри, но тези пасиви могат да се обърнат в плюсове за региона, каза зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който взе участие в дискусия за демографските и социални проблеми в област Видин.

Брегово събира подписка в подкрепа на Венци, който простреля 15-годишно момче (видео)

В Брегово събират подписка в подкрепа на Венцислав Бордияшев, който простреля 15-годишно момче в корема. Мъжът заварил в късните часове на нощта младежи да бъркат в кафе-апарата му на улицата в центъра на града. Както Фактограф.бг писа, разправията се разиграла на 26 август през нощта, около 23,30 ч.

Маскирани пребиха и ограбиха семейство в Новоселсци

Видинската полиция разследва криминално престъпление, извършено в птицеферма, в село Новоселци. Сигналът бил получен на 28 август в 23.04 часа. 32-годишен мъж съобщил на тел.112, че двама маскирани проникнали в помещение на фермата, нанесли побой на родителите му и отнели парична сума (точният й размер е в процес на установяване). Към адреса незабавно били насочени дежурните екипи.