12 души от социален център за деца заразени във Видин, 103-ма вече са с COVID-19

20 нови случая на COVID-19 в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани 20 случая на коронавирус в област Видин. От тях 6 са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – 1 лекар и 4 медицински сестри от Отделението по хирургия и една медицинска сестра от Отделението по кардиология.
Днес бе установено заразяване с COVID-19 в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи към Фондация "Надежда за нашите деца", Видин. От изследвани общо 26 лица, 12 са заразени с коронавирус - 8 потребители на услугата и 4 от персонала в дома. Най-младият е на 13 години. Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите и продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.
Двама от положителните за COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на вече заразени с коронавирус.
В късния следобед на 29.04.2020г., в МБАЛ “Света Петка” е починал първият положителен за COVID-19 мъж от Дома за стари хора в село Гара Орешец. 89-годишният пациент е бил хоспитализиран за лечение в неврологичното отделение преди около 2 седмица.
Към 17,00 ч. на 30.04.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 103, като 38 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, положителни за COVID-19, са починали. Осем лица вече са излекувани.