17 г. затвор за монтанчанин, убил и хвърлил в тоалетната новородената си дъщеричка

Монтанчанин, който убил и хвърлил в тоалетната новородената си дъщеричка, бе осъден на 17 г. затвор.

Ангелов (на 32 години) от 2009 г. живеел на съпружески начала със С. Ц. първоначално в с. Долни Цибър, а след това в с. Игнатово, област Монтана. От съжителството те имат две деца – на 7 и 4 години. През пролетта на 2015 г. жената разбрала, че е бременна. С мъжа си решили на никого да не споделят този факт, като промените във външния вид обяснявали на близките с бъбречни проблеми.

Вечерта на 22.07.2015 г. Ангелов се прибрал в къщи и заварил жена му да ражда. Бебето се родило живо, плачещо и мърдащо крайниците си. Бащата изхвърлил пъпната връв, след което изнесъл новороденото момиченце в двора. Там го увил в дреха и го притиснал в областта на шията, след което усетил, че то спряло да се движи. Тогава подсъдимият отишъл до външната тоалетна и го изхвърлил в нея.

Когато се върнал в къщата, Ангелов заварил жена си да лежи на пода в неконтактно състояние. Той я залял с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил медицинска помощ на телефон за спешни случаи 112. С.Ц. била приета в МБАЛ – Лом, където след проведени реанимационни мероприятия била стабилизирана. При извършения по-късно преглед, лекарите установили признаци на скорошно раждане.

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупче на новороденото е видно, че детето е било родено доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

За извършеното от Ангелов престъпление съдът му е наложил наказание от седемнадесет години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.