73-годишна жертва на телефонни измамници им стана "муле" и опита да вземе парите на баба Машка

Полицията във Видин задържа 73-годишна жена, която участвала в схема на телефонни измамници. Това станало в сряда със съдействието на 82-годишна жертва на измамниците Машка Каменова (на снимката). Възрастната видинчанка подала сигнал, че същия ден преди обяд с нея се свързала дама, представила се като Елена Георгиева. Тя й разказала, че се работи по разкриването на измамници и поискала от пенсионерката да окаже помощ за залавянето им, като събере паричните си средства и ги остави под пейка на ул."Св.Кирил" в града. Бабата обаче се усъмнила и първо уведомила полицията, а след това изпълнила заръката и оставила под пейката плик с 1000 лева. На мястото полицаите задържали 73-годишната Р.Л., която дошла и взела плика с парите. 
От видинската полиция уточниха, че продължава работата на разследващите по установяване ролята на задържаната в измамната схема. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Видин, образувано е досъдебно производство.
Според неофициална информация, задържаната жена също е била жертва на телефонни измамници. След като й взели парите, те й били обещали, че ще й ги върнат, ако влезе в схемата им и помогне при следващия им удар. 

Снимка: Нова