Брегово събира подписка в подкрепа на Венци, който простреля 15-годишно момче (видео)

В Брегово събират подписка в подкрепа на Венцислав Бордияшев, който простреля 15-годишно момче в корема. Мъжът заварил в късните часове на нощта младежи да бъркат в кафе-апарата му на улицата в центъра на града. Както Фактограф.бг писа, разправията се разиграла на 26 август през нощта, около 23,30 ч.

От месеци Венцислав намирал всяка сутрин кафе-машината си разбита и ограбена. "Крадат ми някъде от порядъка на от 15 лв до 20 лв на ден", споделя потърпевшият. Преди два дни решил да вземе нещата в свои ръце и се скрил наблизо, за да види с очите си кой му краде оборота.

В полицията обаче не са пускани жалби. 

Когато бреговчанинът видял момчетата да се въртят двайсетина минути около машината, му кипнало и отишъл да ги изгони. Твърди, че произвел изстрел, но само да ги сплаши и в първия момент не разбрал, че е прострелял някого. Рикошет или не, куршумът от въздушната пушка попада в корема на 15-годишния Златко. 

Според Златко и приятеля му Виктор, те се били спрели да си говорят и нямали никакво намерение да крадат.

Съгражданите на Венцислав Бордияшев са категорични, че той е добър и уравновесен човек и че много е търпял, а инцидентът е резултат на лошо стечение на обстоятелствата. Кметът Милчо Лалов посочи: "Венцислав е добър и работлив човек, има няколко магазина, помагал е на местните хора, изпаднали в нужда“. Вече са събрани над 1100 подписа. 

Версиите на двете страни можете да видите във видеото тук