Депутатът, заплашвал съпартийци, напусна БСП – Видин

Филип Попов, който стана известен със заплахите* към съпартийци, докато се бореше за втория си депутатски мандат, е напуснал БСП – Видин.

Направил го е тихомълком, без да застане очи в очи и да заяви решението си пред партийните си другари и без да им обяснени защо го прави.

Той избягал от видинската организация, без да вземе отчетна карта, каквото е изискването на чл. 8 от Правилника за регистрацията в Българската социалистическа партия и осъществяване дейността на идейно-политическите и професионално-творческите партийни структури. Без наличието на необходимия документ бил зачислен в бреговското БСП.

Това нарушение е констатирано от Общопартийната контролна комисия на БСП.

Истината защо не е изпълнил процедурата и кога точно е избягал от Видин, за да отиде в Брегово, я знае само той и хората, които са го записали за бреговски партиен член.

Факт е, че на 28 август 2019 г. Общинският съвет на БСП – Видин, наложи на Филип Попов наказание за срок от една година да не заема партийни длъжности.

Факт е, че едва след вземането на това решение Попов обяви публично (чак на 4 септември 2019 г.), че видинските социалисти не можели да го наказват, защото вече бил напуснал организацията им и се бил зачислил в Брегово.

Истината защо си е трайкал преди да бъде наказан и е държал в тайна бреговското си членство, я знае само той.

Факт е, че в крайна сметка Попов се е спасил от партийното наказание.

Факт е, че сега Попов, ако иска да "скапва" някого, ще трябва да го прави в Брегово.

Факт е, че в БСП – Видин не се налага да издигат за вътрешнопартийна употреба лозунга на президента Румен Радев „Мутри, вън!“

-------

* Припомняме дословно какви заплахи беше отправил:

„На 6-ти, ако някой ни измести листата с преференции, изобщо да не ми се явява. ЩЕ ГО СКАПЯ! Дори ще повлека с мен и остатъците от тая партия, дето ги има.”

Разбира се, това е спомен от битката за втория мандат.  Спомен, заради който дори на Корнелия Нинова ѝ се беше наложило да се обяснява пред медиите.

Днес този народен избраник довършва третия си мандат.

И сигурно се е запътил към четвърти мандат, защото от къде, ако не от Брегово, може да бъде гарантирано издигането му?