И от втория път БСП се издъни с неграмотен въпрос за референдума. Каракачанов хваща "бика за рогата"

Предлагам да „хванем бика за рогата“- ако искаме да успокоим обществото един път завинаги нека да направим референдум с въпросите „за“ или „против“ е българското общество еднополовите бракове, три или повече пола, джендър идеологията да влиза в учебните програми и да приключим въпроса. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов за предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция, предаде  Агенция „Фокус“.

„БСП предложиха референдум с въпрос, който е адресиран до т.нар. Истанбулска конвенция. С такъв въпрос референдум не може да се направи, защото ще бъде върнат от Конституционния съд. Конвенцията си има име“, посочи той.

За да е юридически издържан, във въпроса трябва да е посочено точното име на конвенцията, а именно - Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Нинова и юристите й веднъж вече се издънаха с въпроса и след като в медиите това беше посочено, те го оттеглиха от парламента и внесоха нов. И новата редакция е гаф, което подхранва съмненията, че всъщност председателката на БСП няма никакво намерение да се стига до референдум, а шумотевицата е, за да се отклони вниманоието от важните въпроси. Това напълно обслужва и управляващите.