„Изправи се БГ! Ние идваме!“ се регистрира за изборите с още две формации

ИБГНИ подаде днес 5000 подписа за участие в предстоящите избори на 14 ноември в Централната избирателна коалиция (ЦИК). Коалицията, в която влизат „Движение 21” на Татяна Дончева, ЕНП на Мария Капон и ДБГ на Димитър Делчев, ще се разшири с още две партии. Това са Земеделски народен съюз (ЗНС) на Румен Йончев и Движение на непартийните кандидати на Минчо Христов.

Минчо Христов стартира като депутат от „Атака” в 40-ия парламент. През 2021 г. оглавяваното от него движение се присъедини към „БСП за България” и така той беше избран в 46-ото Народно събрание. Вероятно коалиционното споразумение със соцлидера Корнелия Нинова не е било преподписано за предстоящите избори и Христов е потърсил (и намерил) алтернативен съюзник в лицето на ИБГНИ.

В коалицията остава „Отровното трио“, представено от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Заедно с Манолова, те ще водят листите в трите столични избирателни района.

Планове

В следващия парламент ще продължаваме да настояваме да бъдат увеличени доходите на българските граждани. Това е предизвикателството пред нас. Ще настояваме за подкрепа за бизнеса, домакинствата, младите семейства, самотните родители и уязвимите заради по-високите сметки за ток, парно и вода. Ние сме безкомпромисни, когато става дума за разграждане на едноличния модел и за съдебна реформа. Ние сме формацията, която е най-близо до хората и която се занимава с най-належащите им проблеми. Ще се стремим към по-висок резултат на изборите. По предложение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с актуализацията на бюджета пенсиите са преизчислени и втората година от майчинството е увеличена от 380 лв. на 650 лв., припомни Манолова.

„Протегнали сме ръка към формациите на протеста – „Продължаваме промяната” и „Демократична България”. Решение е на „Има такъв народ” дали ще се присъединят към следващото мнозинство на почтените и дали ще застанат зад създаването на правителство на промяната”, коментира Мая Манолова – един от лидерите на ИБГНИ, плановете на коалицията, след като подаде документите й в ЦИК. И посочи, че с колегите й ще продължат да работят за предизборно споразумение с ПП и ДБ.

На президентските избори ИБГНИ ще застане зад двойката Радев – Йотова. „Ние сме първите, които заявиха своята категорична подкрепа за г-н Радев и г-жа Йотова, и многократно сме казвали, че това е президентът, който застана на страната на народа по време на многодневните, многохилядни протести”, заяви Манолова. И напомни, че коалицията й е пратила трима свои представители в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на действащия държавен глава.