Известни футболисти ветерани участваха в турнир във Видин

На стадион „Георги Бенковски” във Видин се проведе първият тристранен турнир по футбол за ветерани. Той бе организиран от общинския футболен клуб „Бдин” и в него участваха отборите  на „Университатя” от румънския град Крайова, на „Левски” – София и „Бдин” – Видин.

Преди началото на футболните мачове, кметът Огнян Ценков посрещна организаторите и участниците в залата на Общинския съвет във Видин. На срещата присъстваха представители на отборите - „Университатя” Крайова и „Левски” – София, председателят на Общински съвет Видин Генади Велков и кметът на Калафат Лучиан Чобану. „За мен е чест и жест на уважение да поздравя и приветствам с добре дошли  едни от най-добрите и популярни футболисти, прославили своите отбори. Днес на терена, ще видим играчи, вписали се в историята и на видинския и националния футбол“, каза кметът. Ценков и Велков бяха наградени от известния футболист на „Левски“ София Ангел Станков – Гелето с плакет за принос в развитието на футбола и спорта във Видин.

В турнира взеха участие известни имена на видинския футбол като Венелин Тодоров - Чопъра, Иван Димитров, Пламен Костов и Пламен Колев.  За отбора на „Левски” играха знаменитостите Ангел Станков – Гелето, Стефан Павлов – Фифи Перото, Пламен Русинов, Димитър Василев и Цветан Веселинов – Меци. В тима на Крайова видяхме футболните звезди Райкоца, Сава, Бъку, Неделя.
С участието си в турнира всички футболисти показаха не само своето майсторство на терена, но доказаха, че футболът е посланик на приятелство и уважение между спортните клубове.