Костадин Костадинов: Истината е, че България умира!

"Истината е, че България умира. Всяка година започва с новината за рекордно ниска раждаемост, но явно никой не обръща внимание. Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на раждаемостта, показват регистрите на здравното министерство. Догодина сигурно ще паднем и под сегашната граница", заяви Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин" по тв България он ер.

Според председателя на ПП "Възраждане" , това е най-ниската раждаемост от 1878 г., въобще откакто съществува Третата българска държава.

По думите му ниската раждаемост е факт, защото България има "най-дивашката и антиобразователна политика" в момента, заради т. нар. делегирани бюджети към училищата. 

"Тези делегирани бюджети са превърнали училищата в едни търговски дружества. Колкото повече деца има в дадено школо, толкова повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава държавата закрива училището. Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения и точно толкова села са оставени без бъдеще", отбеляза политикът. 

Анализаторът проф. Михаил Константинов уточни, че картината е още по-страшна, защото голяма част от тези 55 000 новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден. 

"Направили сме прекалено много грешки през годините. Държавата плаща на дете да ходи да се образова, но вместо това родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че много хора напускат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има шанс за България", каза още анализаторът.  

Константинов смята, че проблемът може да е свързан дори с конспиративната теория, че някой не иска на територията на България да се раждат повече деца, защото "е хвърлил око на страната ни". Другото обяснение за демографския апокалипсис е, че страната се управлява от дебили. Но пък крадат много, което големи дебили не биха могли да сторят, иронизира Костадинов.