Лекар и медицинска сестра от УНГ с COVID-19, заразените във Видинско вече са 111

Осем нови случая на коронавирус в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани 8 случая на коронавирус в област Видин.
Установено е заразяване с COVID-19 в Дома за стари хора в град Кула. Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала. Домуващата е на 92-годишна възраст и е изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ „Света Петка“. Предвид установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Изследвани са всички 23-ма човека от персонала. Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, като предстои и те да бъдат тествани.
След повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец е установена положителна проба на още едно лице от домуващите.
От осемте случая на коронавирус за последното денонощие, двама са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – лекар и медицинска сестра от Отделение по ушно-носно-гърлени болести.
Двама от положителните за COVID-19 са контактни лица на вече заразени с коронавирус.
Към 17,00 ч. на 01.05.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, положителни за COVID-19, са починали. Осем лица вече са излекувани.