На 9 септември Филип Попов празнува с провален кандидат-кмет, който игра срещу подкрепения от Корнелия Нинова кандидат на БСП

Видинският депутат Филип Попов  демонстрира пълно пренебрежение към социалистите във Видин и не отиде на организираното от тях честване на 9 септември. Вместо това той предпочете самотната компания на бившия кмет Герго Гергов и на самоизключилия се от БСП Пламен Трифонов.

Стотици видинчани участваха по-рано същия ден в празничното шествие от централата на БСП на ул."Градинска" до Паметника на Свободата, където имаше тържество и празничен концерт. Водачът на листата не се появи и дори не изпрати поздравителен адрес до хората, благодарение на които е трети мандат депутат. Другият червен избраник Цветан Топчиев, който беше на празника в Брегово, бе изпратил специално поздравление до съпартийците си във Видин. 

От официално прессъобщение, разпространено в неделя, стана ясно, че "по случай 9 септември Филип Попов поднесе венци и цветя пред паметника на Тодор Петров във Видин, заедно със социалистите Пламен Трифонов, Герго Гергов и коалиционните партньори от ЗС „Александър Стамболийски“ Мирослав Марковски и Орлин Василев".

Какви социалисти са Герго Гергов и Пламен Трифонов, знае цял Видин и с разпространението на фалшива новина  под формата на прессъобщение истината не може да се промени.

Не е ясно обаче защо Попов се е сдушил с хората, които помогнаха на ГЕРБ да спечелят местните избори, като се кандидатираха (Гергов за кмет, а Трифонов водач на листа за общински съветници) срещу официалните кандидати на БСП. Недоумението е още по-голямо, защото самата Корнелия Нинова лично дойде във Видин и подкрепи кандидат-кмета на БСП Людмил Димитров и водената от него червена листа за общински съветници. Със сегашото си поведение депутатът се обръща не само срещу съпартийците си във Видин, но и срещу председателя на партията.

Възникват въпроси дали Попов има бизнес-зависимости по семейна линия от Пламен Трифонов, или просто не може да преглътне, че Корнелия Нинова предпочете да издигне в ръководството на парламентарната група и на партията младия Крум Зарков, а не него.

Самото поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Петров за 9-ти септември е гаф, който показва пълното непознаване на историята. Тодор Петров е участник в Септемврийското въстание през 1923 г. и е починал през далечната 1924 г. 

На снимките: Филип Попов с Герго Гергов, Пламен Трифонов, Орлин Василев (снимката е от личния профил на депутата във Фейсбук)

Честването на видинските социалисти, което Филип Попов не уважи и Корнелия Нинова с кандидат-кмета на БСП, когото лично подкрепи през 2015 г.