На добър час, абитуриенти! (снимки)

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се отзова на поканите на Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” и на СУ „Цар Симеон Велики“ да присъства на тържествата по случай изпращането на абитуриентите. Той поднесе поздравителен адрес, в който пише: „Днес за последен път прекрачвате прага на своето училище. Убеден съм, че изпълнената с прекрасни емоции атмосфера ще остане завинаги в сърцата и на зрелостниците, и на техните учители. Вярвам, че разделяйки се с любимото училище, младите хора няма да забравят своя роден Видин. Надявам се всеки един от вас да положи неимоверни усилия, за да докаже, че нашият град има правото да се гордее със способни и амбициозни личности“.

Най-добрите абитуриенти, завоювали успехи в олимпиади и състезания, получиха грамоти и награди.

Дванайсетокласниците зарадваха преподавателите си със специални послания и благодарност за положените усилия. След това целунаха знамето и се сбогуваха с училищата си.

На тържеството в ПТГ „Васил Левски“ присъства заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов, в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и в СУ „Св. Св. Кирил и Методий – заместник-кметът Венци Пасков, и в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - секретарят на общината Иванела Андреева. Представителите на общинското ръководство приветстваха младите хора от името на видинския кмет. Поздравителни адреси и цветя получиха също абитуриентите от ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев“ и ПГ по селско стопанство „Г.М.Димитров“ - гр. Дунавци.