Нинова и ГЕРБ заедно срещу Елена Йончева

Атаките на ГЕРБ срещу евродепутата Елена Йончева получиха очаквана подкрепа от председателката на БСП Корнелия Нинова. 

Това се случи точно в дните преди изслушването на резолюцията на ЛИБЕ за върховенството на закона в България, инициирана от Йончева. 

Вместо да получи подкрепа от своите, евродепутатката бе нападната лично от "боркинята срещу ГЕРБ" Корнелия Нинова, която я обвини, че действала по чужда воля. В самия ден на изслушването от пресцентъра на "Позитано" 20 съобщиха, че председателите на общински партийни организации от област Хасково (всичко на всичко 11 души) в нарочна декларация са заявили, че са "неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец" и единодушно свалят политическото си доверие от нея. Действия, които са в пълен синхрон с атаките на ГЕРБ. Факт, който единствено дава основания да се вярва в изказаните по-рано подозрения, че Нинова крепи Борисов на власт.

"Елитът на БСП продължава да се занимава с вътрешнопартийни войни, вместо да гради доверие сред гражданите", написа във Фейсбук профила си Елена Йончева. И още:

"Изказвам за пореден път благодарността си към социалистите, с които сме работели и продължаваме и до днес. Не забравям подкрепа и съдействие, но знам ясно и следвам стриктно ангажиментите си като евродепутат. В тях не влиза да премълчавам истината, а точно обратното - да я казвам на висок глас, с риск и да не се хареса. Не участвам в партийни интриги, задкулисни договорки и борба за власт. Това може да е изкушение и разменна монета за някои политически лидери, но не и за мен.

Продължавам да отстоявам всеки ден каузата, заради която получих доверието на избирателите (от всички цветове), а именно да показвам корупцията и несправедливостта в България и да настоявам за европейска намеса там, където е необходимо. Доказателство за това е инициираната от мен резолюция на ЛИБЕ за върховенството на закона в България, която вече влезе в пленарна зала на #ЕП и тази седмица предстои нейното гласуване.

Оставям вярна на избирателите си, а не на партийния елит."