Оскотяване: Син преби до смърт майка си, защото нямала пари да му даде

Безработен мъж, който пребил с юмруци възрастната си майка и тя издъхнала в болницата в Монтана, ще лежи в затвора шест години.

Любомир Младенов бе осъден миналата седмица за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

До август 2014 г. Младенов живеел в дома на майка си в с. Костенци. Той е криминално проявен, условно осъждан за кражба, не работел. Мъжът злоупотребявал с алкохол, не полагал никакви грижи за възрастната си майка, като дори често вземал пенсията й и системно я малтретирал. За това обстоятелство жената споделила на съседа си, който й купувал продукти, помагал по възможност и съдействал да оформи документи за настаняване в Дома за стари хора в гр. Берковица.

2014 г. обвиняемият Младенов отново имал спор с майка си за пари. Жената не могла да му даде, поради което той й нанесъл поредния побой – удрял я многократно с юмруци по главата и тялото, след което напуснал къщата. август На 11

По-късно същия ден съседът на Младенова отишъл до къщата й, за да й занесе пенсията. Тъй като никой не му отговорил, той влязъл вътре и видял, че възрастната жена лежи неподвижно на кревата със затворени очи, без никакви реакции. Съседът извикал кметския наместник на селото, която веднага дошла на място. След пристигането на медицинския екип пострадалата била транспортирана до болницата в гр. Монтана за оказване на помощ. По данни на медицинските лица, жената била приета в болничното заведение в крайно тежко общо състояние, с видими телесни травми, оток и кръвонасядане от лявата страна на лицето и шията, трудно контактна и неадекватна.

Междувременно кметският наместник подала сигнал за случая в полицията. Посетили същия ден дома на пострадалата служителите на реда заварили там Младенов и провели разговор с него. Той заявил, че майка му е в болницата, поради претърпян инсулт. Обяснил, че цял ден брал къпини и от познат съселянин научил за случая. Отрекъл системен тормоз и малтретиране на майка си, включително и да я е бил същия ден. Младенов не посетил майка си в болницата, не се осведомявал за състоянието й нито от близките, нито от лекуващите лекари.

2014 г. възрастната жена починала. От заключението на съдебно-медицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на 79-годишната жена е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, настъпила на базата на травма на главата под твърдата и под меките мозъчни обвивки, както и развила се в резултат на тази травма двустранна абсцедираща бронхопневмония. август Въпреки проведеното болнично лечение на 15

Ефективната шестгодишна присъда е приведена в изпълнение.