Пред Катюшата в Кула левицата чества 76 г. от победата над хитлеро-фашизма

"Времето минава, забравата покрива костите на тези хора, които далеч от родината са воювали срещу хилеро-фашистката чума. Затова трябва да се помни, че войната е бедствие – особено сега, когато отношенията между великите държави пак са свързани с дрънкане на оръжие и противопоставяне.

Обикновените хора не искат война и аз ви благодаря, че сме се събрали тук да отбележим паметта и да кажем "НЕ на войната! НЕ на тези отношения между дъжавите, на които обикновените войници плащат цената!"

Това каза Михаил Миков в слово на честването на Деня на победата, което по традиция събра гости и граждани пред паметника на Съветската армия и пред легендарната Катюша в град Кула - единственото място на българска територия, на което са се водели реални бойни действия по време на Втората световна война.

В тържеството участваха лидерът на видинската левица Димитър Велков, общинските съветници Людмил Димитров и Борислав Василев, общинският съветник от София Васко Тодоров, председателят на БАС - Видин Владимир Иванов, Пламен Младенов и десетки граждани. Преди това венци и цветя бяха поднесени на Руското гробище във Видин, където Руският клуб "Видин 2002" бе организирал честване.