Проф. Боян Дуранкев: "Червени мобифони" и "сини приватизатори" в НС на БСП

Пропаганда в много пошъл стил от преди майсторството на Гьобелс!

Цитирам: "С червен картон от ръководството на партията си тръгнаха знакови имена на прехода като Димитър Дъбов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Пирински и Анна Пиринска, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Ангел Найденов, Юрий Асланов, Михаил Миков, Велислава Дърева, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Най-знаково е единодушното изгонване на действащия президент на ПЕС - Сергей Станишев, който също не намери място сред членовете на новия Национален съвет на БСП."

Коментирам:

1. Ако Велислава Дърева и Анна Пиринска са "червени барони" (а те не са!), то част от оставащите са от типа "червени мобифони" по една стара дефиниция, както и "сини приватизатори". Та какво става в БСП?!

2. Името на Ангел Найденов е повторено два пъти, проверете. От злоба ли?

3. Особено любопитна е тезата за "единодушното изгонване на действащия президент на ПЕС - Сергей Станишев". Не съм му адвокат, но все пак да попитам - наистина ли "единодушно" - нито един глас в негова полза ли?

4. Защо забраниха на журналистите от "Поглед.инфо" да отразяват конгреса?

5. Кой финансира "Епицентър", все пак?

Изводи:

1. Ако БСП (в този си състав) спечели изборите догодина, това ще бъде по-голямо чудо от Възкресение Христово.

2. Време е наистина за поява на автентична лява партия, в която никой не се срамува да употребява понятия като "капитализъм" и (О, извинете!) "социализъм". За разлика от сегашното лидерство в БСП.

3. Пътят от Еверест е винаги в една посока - надолу. Честито на "победителите" - сега празнувайте престоя си на върха!

Бъдете здрави!

проф. Боян Дуранкев