Росица Кирова: Вярвам на Бойко Борисов. Той има воля и желание да изпълни обещанието за пътя и тунела (видео)

Премиерът и правителството имат воля и желание да изпълнят решенията за строителство на скоростен път и тунел под Петрохан, заяви на пресконференция общинската съветничка Росица Кирова.

Тя обясни защо пътят няма да е магистрален, а скоростен и защо вярва на правителството и на Бойко Борисов. Според нея би било грешно, ако сега започнат да се водят спорове дали министър-председателят, декларирайки своята готовност, лъже.

На заседанието на правителството на 7 март т.г. организаторите на протеста във Видин са получили покана да участват в работните групи за строителството. „Досега не е правено такова нещо и ни беше предложено от премиера. Това е жест от негова страна към региона”, каза Кирова.

От изложението стана ясно, че всъщност е препотвърдено това, което се знаеше от ноември 2017 г., а шефът на АПИ инж.Дончо Атанасов го заявяваше многократно, включително и във Видин преди да започнат протестите.

"Получихме точно това, което искахме", каза Кирова.

"Премиерът пое ангажимент да търси инвеститори, декларираха, че имат готовност незабавно да започнат преговори за тунел", заяви още общинската съветничка.