Ще се заиграе ли БСП с протестите през септември

Ще се вържат ли от ИБ на БСП и ще подведат ли електората си на организираните от психо-десен сектор протести през септември, пита в анализа си Мирослав Паскалев - Зорец.

И отговаря: Идеята е примамлива, а свалянето от власт на ГЕРБ е гарантирано и като нищо в много глави мечтата за власт ще замъгли разума и хладокръвната политическа логика.

Много от лидерите на БСП се мислят за гросмайстори на политическия шахмат и интрига, а около тях пърхат армии от интелектуални недоносчета, но за това пък изпечени подлизурковци, които излишно захранват егото им и ги вкарват бели. Дават ли си сметка на ул. „Позитано“ №20, че не са готови за избори и ще ги загубят?

След обиколката на Кирил Добрев в повечето областни и градски организации са се хванали гуша за гуша малцинството добревки срещу мнозинството социалисти и на избори тази година ще претърпят пълно фиаско. Коалиционната политика на БСП не само куца, но е пълна катастрофа.

На 4/5 -ти от българите за БСП не им пука, а 2/3-ти включително и автентични социалисти ще вдигат тостове, ако БСП се свие до бутикова партийка. За жалост тук не става въпрос за оцеляването на БСП като голяма структуроопределяща партия, а за България и оцеляването на българския род!

През зимата и пролетта на 2013 г., БСП успя под една или друга форма да привлече най-силните граждански групи, които обърнаха протеста и събитията в нейна полза, и в резултата на което успя да състави кабинет на малцинството. За благодарност изцедиха тези граждани до дупка при кабинета Орешарски, подиграха се с тях и разбиха групите им от страх да нямат конкуренция с влияние над част от обществото.

Днес БСП не разполага с такива граждански групи, а напротив, Кирил Добрев успя да се скара и с последните две. Двете групи с най-креативни и доказани личности, способни да мотивират, мобилизират и водят партийно необвързани граждани.

При влизане в предстоящите протести на БСП, липсата на подобни личности и групи ще донесе само и единствено негативи, които при неминуемото падане на ГЕРБ от власт, ще се отразят на резултатите от изборите. Последвалата загуба ще взриви бомбите в партията, които към момента само цъкат. Тогава за да се спасява настоящия елит на партията, ще трябва да влезе в управляваща коалиция с ГЕРБ и вкараните с измама в Народното събрание психо-десни. Такова правителство ще се задържи до местния вот, а до тогава БСП ще е бутикова партийка и България тотално опоскана, с удвоен външен дълг и нови няколко мандата за ГЕРБ и психо-десните.
Другия вариант е здравите сили в БСП да свалят сегашното РМД от управлението на партията, да избяга от коалиция с ГЕРБ и да направи истинска ляво-национална коалиция.

Единственото добро за България, а и за БСП е сега да не посяга към протестите! Ръководството да се откаже от ГЕРБерастката практика на PR комуникация с обществото, да се отърве от всички мижитурки и подлизурковци, да започне да води истинска, честна и коректна коалиционна политика с автентичните леви, националистически и граждански организации.

Едва когато БСП успее да консолидира в равноправна коалиция център-левите – тогава ще е момента за свалянето на ГЕРБ, и колкото по-бързо стане – толкова по-добре за България!

Източник: Народна Младежъ