Велизар Енчев: Ако Нинова се съюзи с Първанов, БСП гарантирано върви към електоралната пропаст

Анализът "Първанов превзема БСП през "задния вход", целта му са парламентарните избори" предизвика реакции и на политици

Много точен коментар, написа народният представител и лидер на Движение за радикална промяна "Българската пролет" Велизар Енчев по повод на анализа на журналиста Ваня Ставрева, който бе публикуван във "Фактограф".

Първанов е демонът на лявото в България. Той никога не е крил, че е близък с Бойко Борисов и всеки негов ход е или съгласуван с гербера, или поне не е във вреда на ГЕРБ. Ако Нинова се съюзи с Първанов, а това е все по-сигурно, БСП гарантирано върви към електоралната пропаст. Което ще отвори пътя за автентични леви движения и партии. Гробокопачите на БСП от нейните собствени редици ще се окажат акушери на истинската левица. За което ги поздравявам.

Що се отнася до референдума в БСП за коалиционни партньори на столетницата, това е първият провал на Корнелия Нинова. Трябва да си невежа, или купен от ГЕРБ, за да поставиш в графата "потенциални партньори на БСП" две партии от управляващата коалиция - НФСБ и ВМРО. При това Симеонов е яростен русофоб, а Каракачанов е готов и по корем да пълзи, но министър да стане - дали при Борисов, дали при БСП, все едно. Нинова и тези, която я съветват, демонстрират неприлична липса на идеологическа хигиена. Това ще ги погуби. Или ще ги докара до коалиция с Бойко Борисов. Което е едно и също.