Видински социалисти участваха в протеста срещу сделката с ЧЕЗ (снимки и видео)

Стотици се събраха пред Министерски съвет на протест срещу станалата скандална сделка за продажбата на ЧЕЗ. Сред тях бяха и видинчани, водени от областния и общинския лидер на социалистите Димитър Велков.

Те скандират „Оставка“ под прозорците на МС, докато заседава правителството на Бойко Борисов. Междувременно протестиращите затвориха за движение булевардите "Княз Ал. Дондуков" и "Цар Освободител". "Това е национален протест срещу един престъпен режим", заяви Велизар Енчев и благодари на БСП. Той заяви, че социалистите са единствената парламентарна опозиция.

Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане", попита протестиращите дали им харесва това, което е в България. Правителството не е българско, то обслужва чужди интереси, обясни той. Енчев отново взе микрофона заплаши, че следващата седмица след като станат ясни резултатите от срещата на Гинка Върбакова с ЧЕЗ в Прага, ще има протести и пред централата на енергийната компания в България. „Всичко е заради такива като Гинка, Калинка и Цветелинка“, добави той.

Елена Йончева от БСП обвини ГЕРБ в неспиращи корупционни сделки и кражби. Тя заяви, че ако не се противопоставим,  групировката ГЕРБ няма да спре да управлява живота ни.