За Макрон, социалния дъмпинг и гълъбите на мира, които убиха българската армия, а днес станаха ястреби

За посещението на Макрон и как го разчете средностатистическият българин - анализ на НИКОЛА НИКОЛОВ

Българският политически елит, с посещението в страната ни на президента на Република Франция, отбеляза нова историческа страница в своето вече повече от четвъртвековно битие!

Трудно ми е, обаче, да оценя грамотността на средностатистическия българин и оттам доколко той успя да вникне в дълбоката същност на мисията на президента Макрон, свързана със задачата да реши проблема с т. нар.”социален дъмпинг”. Моето впечатление е, че даже не се и докосна до повърхността на това явление... Там, докъдето най-много да са стигнали и президент, и премиер, но откъдето в никакъв случай не биха могли да отговорят на въпроса: „Що е то социален дъмпинг (по един Макрон!) и има ли той почва у нас?”!

Иначе, би трябвало на двамата големи да е известно поне, че Франция не от днес има уклон към силен протекционизъм в своята национална икономическа политика, маскиран днес от г-н Макрон като грижа за бедните страни, членки на Евросъюза. Човек като мен, ако не разбира както от футбол, така и от икономическа политика, би било добре да се довери на знаещи хора. Аз, в своята битност, съм се научил да се доверявам на такива хора, като многоуважавания от мен проф. Димитър Иванов! Ето какво пише той: „Така че, реално погледнато днес, шансовете ни, при най-правилна икономическа и социална политика даже да имаме (а такава за съжаление нямахме през всичките тези 28 години), да намалим „полето за необходима конвергенция” със силните икономики в този досегашен Съюз (неслучайно се изразявам по този начин!), аз лично трудно мога да ги оценя на по-малко от 80-100 години”.

Трай, коньо, за зелена трева!

Виж, по въпроса за „Еврозоната” сме по-грамотни!? Никой не ни пита, но "Един е пътят /"НАТО – Европейски съюз – Еврозона!"/, друг път няма!".

И тук, цъфнали, та завързали!

Е, има и нещо, с което можем да се гордеем - това са въпросите, свързани с протокола на президентската институция. Тук българинът няма равен! Компетентен и повече – и за това какви трябва да са обувките на г-жа Радева, и за дължината на роклята на г-жа Макрон...

Та, цялата Мара втасала!

Впрочем, като че ли в това беше цялата опаковка на "историческото" посещение на президента на Република Франция в Република България. И за всеки случай, да не би някой все пак да "включи" и да се попита: "Абе, за какво идва този?!", отклониха вниманието с ... нова форма на расизъм, наше, родно творение - черно-бели учебници за бедни и цветни за богати!? Та, все пак капитализмът е класово общество, а и не винаги "И най-мъдрият си е малко прост!". Много е!

По-важното е, че над 5 млрд. евро ще бъдат похарчени от ястребите за превъоръжаване на българската армия! Същата армия, която преди същите, тогава като гълъбите на мира, ликвидираха! Нали НАТО щеше да ни пази границите и суверенитета, само че от кого!? Агресорът на нашето време е известен и той е само един!

На гол тумбак, чифте пищови!

И не се намери поне един луд, който да се осмели да протестира!!!!