За нас

Във време, когато има стотици медии, но свободата на словото не достига; когато пиарът задушава истинската журналистика и платени публикации се представят за обективни новини; когато новите технологии позволяват анонимни сайтове да произвеждат  псевдоновини с гръмки заглавия,  ролята на журналиста е по-важна от всякога – за да разкрива истинската картина на събитията и да дава отговор на въпроса защо се случват те. 

Фактограф е независим информационен портал, който няма претенцията да съобщава първи и всичко, но има ангажимента да не пренебрегва никой истински важен проблем и публикуваните материали да почиват на надеждни и проверени факти.

Фактограф предлага честно отношение към аудиторията при ясно разграничение между новинарския информационен поток и коментарните рубрики, които представят личните позиции на авторите.

Фактограф не налага своята гледна точка, а дава възможност на активните си читатели чрез регистрация на сайта или използвайки профила си от Фейсбук свободно да дискутират и изказват мнение по всяка една тема.

Фактограф е основан от журналистката Ваня Ставрева.