Кой е Юли Петров?

Съоснователят и председател на гражданско движение "Аз обичам Видин" Юли Петров от утре сяда в кметския стол на Видин. Той поема длъжността временно до полагане на клетва на новия градоначалник, който ще бъде избран на 29 октомври или на балотаж на 5 ноември.

Трима видинчани са в инициативния комитет за референдум за 3-ти март

Трима членове на Националния инициативен комитет за провеждане на референдум за 3-ти март са от Видинския край, става ясно от списъка на членовете, публикуван на официалната страница за раферендума: https://tretimart.bg/

Най-доброто за Видин е да се сложи край на схемаджийското управление

Да бъде сложен край на схемаджийското управление, предлага в МАНИФЕСТ към гражданите на Община Видин гражданското движение "Справедливост за Видин".

Димитър Велков: Да сложим край на схемаджийското управление!

„Предлагаме на видинчани заедно да сложим край на схемаджийското управление и да го заменим с честно и принципно управление, без зависимости от корпоративни интереси, без зависимости от задкулисие и безпринципни договорки, които превърнаха община Видин в придатък на частни икономически играчи“, каза кандидатът за кмет и водач на листа Димитър Велков след регистрацията в ОИК на кандидати

Ваня Ставрева: Признавам! Свързана съм с "терористите"

Признавам!

Свързана съм с "терористите"!

Левицата! поиска оставката на Денков, след като нарече земеделците "терористи"

На извънредна пресконференция представители на Левицата! поискаха оставката на премиера Николай Денков, който нарече земеделските производители "терористи".

Основанията за исканата оставка можете да видите във видеото тук

И пчеларите на протест срещу украинския внос

Пчелари също се присъединяват към протеста на зърнопроизводителите. Те са недоволни от вноса на украински пчелни продукти които според тях не отговарят на изискванията на Европейския съюз и се продават много по-евтино в сравнение с българските.

„Справедливост за Видин“ откри клуб в къщата на Боян Чонос

„Има голям знак в мястото, в което се открива клубът, защото политиката не може да се откъсне от историята“, каза председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков, който бе гост на откриването на офиса на „Справедливост за Видин“.

Руската посланичка на балет в Белоградчик

Посланичката на Русия Е. Митрофанова бе сред зрителите на балета "Дон Кихот" в Белоградчик в събота вечерта. Вероятно посещението ѝ е частно, тъй като за визитата ѝ в Белоградчишко няма официална информация. Балетната постановка е част от програмата на Осмото издание на фестивала "Опера на върховете", който се организира съвместно със Софийската опера и балет.

Суперклетка удари Кула (снимки)

Мощна суперклетка* удари град Кула и околните села миналата нощ. Ураганен вятър, проливен дъжд и градушка с размерите на орех, които помляха региона, предизвикаха сериозни разрушения и щети в град Кула и неговите околности. Над 100 сигнала за изкоренени огромни дървета бяха подадени, като това допълнително усложни ситуацията и причини прекъсване на електрозахранването в много райони.

НАСА: Това ще бъде най-хладното лято до края на живота ви

Климатологът от НАСА Питър Калмус направи прогнозата, че заради изменението на климата това ще бъде най-хладното лято до края на живота на хората. Възможно е температурният рекорд на Стария континент от 48,8° да бъде подобрен.

Оранжев и жълт код за горещини и възможни гръмотевични бури у нас е в сила до полунощ.

Кметът да каже изгубил ли е подкрепата на коалиционните си партньори

Ако кметът на Видин Цветан Ценков е изгуби подкрепата на коалиционните си партньори и вече няма мнозинство в Общинския съвет, нека да го обяви официално, призова на пресконференция председателят на групата общински съветници от "Справедливост за Видин" Димитър Велков и обясни, че е 

Страници