Филип Попов изкръшка от заседание на правната комисия за изборните правила

Натрупалият богат парламентарен опит видински депутат Филип Попов, който в момента е за четвърти мандат в Народното събрание, изкръшка от заседанието на Правната комисия на 27 април 2021 г., когато се гледаха промените в Изборния кодекс на второ четене.

Той се яви за по-малко от 10 минути към края на въпросното заседание, след като пропусна дебатите по същество, не обели и дума и скорострелно си тръгна преди то да приключи - факти, които се видяха по време на онлайн излъчването на заседанието в социалните мрежи (видеото можете да видите тук - https://www.facebook.com/watch/live/?v=162913802404959&ref=watch_permalink ).

Оказва се, че за депутата е било по-важно да бъде зрител на паркетно мероприятие в тесен кръг във Видин редом с представителите на ГЕРБ-СДС (на снимката вляво от Попов са председателят на Общинския съвет във Видин и председател на СДС Генади Велков и назначенията от Бойко Борисов областен управител Момчил Станков, а срещу него е общинската съветничка от ГЕРБ Веселка Асенова).

Интересното е, че докато от парламентарната трибуна Корнелия Нинова и хората ѝ громят последните назначения на ГЕРБ в здравеопазването, Попов е зарязал отговорностите си като член на Правната комисия, за да бъде публика на награждаването точно на новоназначената директорка на видинската болница. Заслугата ѝ - че болницата се била справила с пандемията. Доколко справянето е справяне, говорят цифрите - смъртността във Видинска област (по данните към 27 април) от COVID-19 е 7,59 на сто, докато средната за страната е 4,03 на сто от потвърдените случаи. И доколко опозицията на ГЕРБ в лицето на БСП е истинска опозиция, говорят делата, а не думите. 

За сравнение: Другият видински народен представител и член на Правната комисия Иво Атанасов от "Има такъв народ", въпреки че е бил поканен на видинското събиране, е предпочел да бъде на работното си място и да изпълни задълженията си и това, за което е изпратен в парламент.