Archive - Ноем. 2016

Дата

November 27th

Едно село, разделено от границата - в Сърбия кипи от живот, в България умира (снимки)

Градсково - някогашното българско село, което Ньойския договор от 1919 г. раздели на две, сега живее пълноценен живот в сръбската си част, а на наша територия бавно гасне с последните си жители.

Една и съща земя,

едни и същи хора,

БСП трябва да се промени не козметично, а същностно. Идеологическото мислене е залиняло

"Аз се съмнявам, че партия, която все още се определя като “модерна лява”, въвеждайки пряк избор от всичките си членове и мандатност за участие в ръководните си органи и избиране за народни представители, осъзнава в достатъчна степен какво се случва и какво се иска от нея и знае как да го постигне", пише в анализа си ПАНКО АНЧЕВ

November 18th

Говорителите срещу партийните субсидии въоръжиха Борисов

Мнение на инж. ЕМИЛ КОСТАДИНОВ във Фейсбук, който счита, че се залага проблем с алармени размери и днес е необходимо много мислене и говорене! Подобна мисия и позиция изглеждат песимистично обречени и са очевидно непопулярни.

А в същото време е огромно изкушението пред политиците да говорят и действат популистки, да правят предложения, които ще бъдат възприети с лекота.

November 13th

Социална държава или солидарно общество?

„На всекиго, според приноса (заслуженото), на нуждаещия се – според потребностите”

Методи Шаманов

November 4th

Морално ли е хора, взели за 1 месец по 40 хил. от държавата, да те агитират срещу партийните субсидии

Мнение на журналиста ВАНЯ СТАВРЕВА за парите и морала в информационно-разяснителната кампания за референдума

Един от въпросите на референдума в неделя е за драстично намаляване на партийните субсидии. 

November 3rd

Мажоритарният вот ще бетонира ГЕРБ и ДПС и ще даде още повече власт на олигархията

Защо най-доброто решение е бойкот на ТОЗИ референдум и защо не трябва да допуснем да бъдем марионетки в кукленото шоу, което не решава проблемите, а ги подменя. Мнение на журналиста ВАНЯ СТАВРЕВА

Мажоритарни избори за парламент ли искате?

Защо Българска асоциация за политически науки не подкрепя мажоритарните избори

Над 30 членове на Българската асоциация за политически науки публикуваха на Фейсбук страницата на асоциацията позицията си срещу въвеждането на мажоритарна избирателна система

Eдин от въпросите, по които гражданите могат да изразят позицията си на Националния референдум на 6 ноември 2016 г., се отнася до избирателната ни система. 

Кои са последните ВИП-гости и звездата, снимала филм във Венецианския склад преди да затвори (снимки)

В каменни зали на 6 метра под земята посрещаше гостите си ресторант "Венециански склад" във Видин. Повече от 30 г. той бе емблематичен за града и още от татово време бе не по-малко известен от замъка "Баба Вида", до който се намира.

November 2nd

Пищните тържества и напудрените конференции подминават угнетеното население, чиято бедност може да генерира насилие

"Проблемът е световен - рано или късно, след като нямат пари за партии, пропаганда и вестници, угнетените се вдигат", казва проф.Андрей Пантев в анализа си по повод на Октомврийската революция.

Институт "Иван Хаджийски" разкрива тактиката на партиите за президентския вот. Държи ли ключа ДПС?

Каракачанов се утвърди в тройката, ДПС не са решили за втория тур, се казва в анализа на политическия октомври на института по социология "Иван Хаджйски"

Намираме се в пикова точка във влошаването на отношенията между Русия и САЩ. Милитаризацията на международните отношения продължава. Военната реторика включи обсъждането на перспективите на ядрена война.