Archive - Дек. 2016

Дата

ФОТОГАЛЕРИЯ: С хоро насред Дунав на Нова година министър и кметове празнуваха влизането ни в ЕС

Новогодишните празници точно преди десет години бяха необичайни - министър, кметове, началници на различни служби, обикновени българи и румънци играха "еврохоро" насдер Дунав. Посрещането на новата 2007-ма година мина под знака на приемането на България и Румъния в Европейския съюз, което към онзи момент беше съпроводено с всеобща еуфория и очаквания за промяна и по-добър живот.

December 30th

Държавата брутално уби 4 кончета - нямали документи. А на бездомните кучета документите къде са?

Четири коня от защитена порода и две кучета бяха умъртвени заради липса на документи  без знанието на собственика им. Животните са конфискувани след проверка на пътя, разказа bTV.

Боян Минков е човекът, който през 2013 г. пръв предложи дом на кучето Мима, на която садист отряза и четирите крака.

7 задачи пред една нова радикална левица

В България - най-бедната страна в ЕС и с най-нещастното население в съюза, непрекъснато се раждат нови десни проекти или се прави опит за удължаване срока на годност на изхабени леви начинания. Обществото се нуждае от нова, радикална левица. Според доц. ИВО ИНДЖОВ тя трябва да:

December 29th

Борислав Виларов: 2016-а беше политическо земетресение, 2017-ма ще видим резултатите

2016 година беше голямо земетресение, беше много сериозна и проблемна с новото преселение на народите в Европа и в частност в България. Тепърва през 2017-а ще виждаме резултатите. Този прочит на политическата година направи пред БНР политологът Борислав Виларов. 

December 27th

Какво направиха общинските съветници за Видин? Само един подаде оставка заради несъгласие с политиката на общината

Хората, които трябва да носят отговорност за дереджето на Видин, не са анонимни, но години наред остават удобно скрити зад колективната (без)отговорност на органа, в който участват – Общинския съвет.

Време е да питаме за тяхната роля.

Време е да питаме какво направиха за Видин.

Сивият кардинал в БСП - ликвидатор на автентичното социалистичеко крило

Проектът за промени в Устава на БСП води към авторитарна власт, с каквато не е разполагал и Тодор Живков, предупреждава в анализа си докторът по философия АНКО ИВАНОВ

8 г. затвор за рацидивист от с.Сумер, изнасилил две жени на 50 и 70 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана подсъдимият Л. Рангелов е признат за виновен в извършени от него изнасилвания на жени, за което е осъден на осем години „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Петдесет и две годишният Рангелов от с. Сумер, обл. Монтана, е многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2010 г. той бил условно предсрочно освободен от Затвора във Враца.

December 26th

Борисов - от "нашия човек" до "политик като другите"

Текстът на политолога СТРАХИЛ ДЕЛИЙСКИ е публикуван във Фейсбук страницата му. Написан е преди една година, а днес се оказва пророчески

Събитията от последните седмици са поредното доказателство, че българският управляващ елит агонизира.

December 23rd

Г-н Цветанов, само с платена медийна любов не става. Но сте прав – трябва да се борим с фалшивите новини, включително и с вашите

В предколедно откровение председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов казва в интервю пред "Дневник”, че от от анализа, който е направен след загубата на Цецка Цачева на президентските избори, се виждало, че „в сайтове и Фейсбук групи, част от които с проруски интереси или подкрепящи БСП, по едно и също време, много синхронизирано е излизала невярна информация, дискредитираща ГЕРБ”.

Когато хората загубят вяра в политиката, идват политическите паразити

Изказване на ДЖЕРЕМИ КОРБИН на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти, Прага, 3 декември 2016 г.

КОРБИН оглавява Лейбъристката партия. Депутат от избирателен район Ислингтън Норт от изборите през 1983 година насам.

Страници