Archive - Окт. 2017

October 31st

Кирил Добрев призна, че той и Корнелия били готови на коалиция с ГЕРБ (видео)

"В името на България можем да управляваме с ГЕРБ" - казвал съм го в интервюта, призна пред Антон Хекимян дясната ръка на Корнелия Нинова - Кирил Добрев. "Днес се разминаване, но след три години можем да се съберем", допълни още той. 

Демонстрации с полицейска техника и служебно куче шашна деца във Видин

При голям интерес от страна на децата преминаха демонстрациите в ОУ ”Иван Вазов” и ОУ ”Епископ Софроний Врачански”, които бяха направени от полицаи по повод празника им Архангеловден. Звуковите и светлинни сигнали на патрулния автомобил, майсторското управление на мотоциклет от пътен полицай и показаните умения от четриног пазител на реда, получиха заслужени аплодисменти.

October 30th

Видинският кмет помогна за лечението на 7-годишно дете

Първокласничката Лорета Цветанова от с. Новоселци има изкривяване на гръбначния стълб и се нуждае от скъпо струваща операция. За да събере непосилната за тази цел сума, майката Цветанка Атанасова потърси помощ от кмета на Община Видин Огнян Ценков. Верен на своето обещание всеки месец да подпомага нуждаещи се деца и младежи, като отделя средства от заплатата си, той откликна на молбата.

October 29th

Дъщерята на Че Гевара пристига в България

Най-голямата дъщеря от втория брак на легендарния латиноамерикански революционер Ернесто Че Гевара – Алейда, ще пристигне в София в рамките на третата Среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа. 56-годишната педиатърка ще кацне на българска територия на 16 ноември, а в рамките на форума делегати от над 20 страни ще изразят своята солидарност към латинската страна в борбата им срещу икономическата блокада, наложена преди повече от 50 години от Америка.

Ваня Добрева пред Канал 3: В БСП се осъществява преврат. Искат да пеем "Осанна" на председателя

Проф. Ваня Добрева е зам.-председател на БСП-София, член на Националния съвет на партията. Депутат от БСП в 41 и в 42 НС, където оглавява комисията по образование. Зам.-министър на образованието в кабинета на Сергей Станишев. Филолог, литератор, преподавател в УНИБИТ и в ЮЗУ "Неофит Рилски", д-р на филологическите науки.

October 28th

Красимир Райдовски: Честните хора в БСП трябва да се усетят, чe Нинова разцепва партията

„Може би другарката Корнелия Нинова реализира един порочен партиен модел на Иван Костов за разбиване на БСП. Политически модел, по който той разби СДС. Партийното поведение на Нинова ме води към тази мисъл - че тя реализира неговата идея за съсипване на БСП”, това каза в интервю за BiT Красимир Райдовски, бивш разузнавач и шеф на пресслужбата в правителството на Жан Виденов.

October 27th

Ненчо Славчев: И сенките на птиците летят

С представяне на новата си книга "И сенките на птиците летят" отбелязва 70-тата си годишнина поетът Ненчо Славчев. Събитието събра в салона на читалище "Цвят" във Видин негови почитатели и приятели, сред които и председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. Книгата съдържа избрани стихове, поеми и гротески.

October 26th

Невиждано за лява партия: Корнелия иска 1,4 % за военни разходи и сигурност, ГЕРБ - 1,2 %

"Ние предвиждаме 1,40 % от Брутния вътрешен продукт за сигурност, а ГЕРБ – дори няма 1,20 %", съобщи пресцентърът на "Позитано" 20 след дискусия по така наречения алтернативен бюджет на БСП в областта на сигурността и отбраната.

Видинчани в Германия отбелязаха празника на Видин. Вижте как

Представители на фейсбук групата „Ангалутне“ (от ромски: хората отпред, първите) отбелязаха духовния празник на град Видин – Димитровден, в Кобленц, Германия. Те разпечатаха колажи с някои от забележителностите на родния си град, а децата ги раздадоха на съученици, приятели и учители, като им разказаха накратко за историята на града.

Страници