Archive - Дек. 17, 2017

"Никой не е достатъчно богат, за да откупи миналото си". Корнелия Нинова също

Казусът "Техноимпекс" не е в законността на раздържавяването на дружеството чрез РМД и той не може да бъде решен от прокуратурата и съда. Въпросът не е дали сделката е законна или не - ясно е, че е законна. Законна като всички останали приватизационни сделки - от БГА "Балкан" и "Кремиковци" през "Булгартабак" и "Пловдивския панаир" до най-малкото раздържавено предприятие, извършени съгласно действащите нормативни актове. 

Само Радев, Манолова и Фандъкова са с положителен рейтинг. Следва ги Борисов, Нинова чак на десето място

Закономерни са тенденциите, които "Галъп интернешънъл" установява по отношение на доверието в основните институции и политическите личности в годината. През декември доверието в президентската институция е очаквано високо, а доверието в правителството е по-високо от това в парламента. Най-харесвани са личностите, които са по-далеч от ежедневния политически процес.

Археолози възстановиха менюто на Тайната вечеря

Бобена яхния, агнешко, маслини, горчиви билки, рибен сос, безквасен хляб, фурми и ароматно вино може да е имало на масата на последната вечеря на Христос с неговите ученици, свидетелства изследване.

ТИР с телета катастрофира на Е-79 в отсечката на смъртта край с.Смоляновци

Тир е катастрофирал на главен път Е-79 в Монтанско, съобщава BulNews. 
Тежкотоварен камион, превозващ телета, се е ударил тази сутрин край монтанското село Смоляновци. Превозното средство с румънски регистрационен номер е карало живи телета от северната ни съседка към вътрешността на страната ни. 
Водачът не е успял да вземе ляв завой и се е забил в канавката на отсрещното платно за движение.