Archive - Дек. 8, 2017

10 досъдебни производства за корупция са образувани във Видин

Разследвания по 10 корупционни престъпления са отпочнати в областната дирекция на МВР във Видин за времето от януари до ноември 2017 г. Деянията са свързани предимно с документни престъпления, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Човекът започнал да използва слънчевата енергия преди хилядолетия

Когато около 6000 г. пр. Хр. китайските селяни от новокаменната (неолитната) епоха изграждали домовете си, внимавали да ориентират прозорците им преди всичко на юг. Това се правело, за да е възможно през зимата слънцето да огрява помещенията и студът да става по-поносим. А около 2000 г. след това китайците започнали да изучават движението на Слънцето около Земята вече с научен интерес.

Граничен полицай предотврати грабеж

Граничен полицай от Видин е предотвратил грабеж в града. Вчера, около 18.15 часа на ул.”Георги Сава Раковски” в района на ж.к.”Петко Каравелов”, неизвестен към момента извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна видинчанка и я съборил на земята. Оказалият се в близост 48-годишен граничар реагирал светкавично. Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума.

Започва новата въртележка с личните лекари

От 1 до 31 декември всяко здравноосигурено лице (ЗОЛ) има право да смени постоянно избрания личен лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса.