Archive - Апр. 2017

April 30th

ВИДЕО: Плажът на левите неща в Гърция и водата, в която може да изхвърлите сивото ежедневие

Нека ви разкажа нещо

Може да се получи по-дълго от нормален фейсбук пост, но няма да спазвам каноните за есе-изложенията,защото не ги знам, а и не ми дреме за тях.
Доколкото мога, ще гледам да спазвам граматиката.

April 28th

Видинчанинът Йоско Стойчев подгря публиката с победа преди срещите на братя Пулеви

22-годишният Йоско Стойчев събра аплодисментите на събралите се в "Арена Армеец" преди двубоите на братя Пулеви зрители в петък вечерта.

В 6-рундов мач лека-тежка категория българинът се наложи над Станислав Сергеев от Естония и бързо си спечели одобрението на публиката заради агресивния си стил на игра. 

Седмокласници от пет училища в състезание по гражданска защита

15-то поредно областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” тържествено откри г-жа Марийка Василева - началник на Регионално управление на образованието - Видин. Домакин на надпреварата и тази година бе СУ"Цар Симеон Велики". Участваха седмокласници от пет градски училища, всеки отбор се състоеше от четирима състезатели и един учител- ръководител.

Изтрещяване. Хванаха крадец на кошчета за боклук

Видинчанинът С.А ./48 г./ е задържан в полицейския арест за кражба. В четвъртък служители от автопатрула при обход по маршрут в областния град засекли мъжа, докато пренасял две кошчета за смет, собственост на община Видин.

Проф.Искра Баева: В 44-ия парламент има нови неща, дори стресиращи

Анализ на проф.Искра Баева за старите и нови проблеми в парламента

След няколко месеца на политически сътресения и предизборни борби нещата отново си дойдоха по местата. Открихме поредния парламент, който в демократичната ни история вече е десети, ако броим и VII ВНС.

77 180 души във Видинско имат личен лекар. Това ли е истинският брой на населението?

С повече от 2600 души са намалели здравноосигурените лица във Видинско през миналата година, регистрирани при личните лекари, в сравнение с предходната, съобщават от Районната здравносигурителна каса. Личните лекари са записали 77 180 здравно осигурени лица през 2016 година, като за една година те са намалели с 3,31 процента.

Инсулт и остра сърдечна недостатъчност са водещи във Видинско от 2003 г. насам

Водещо заболяване за Видинска област е исхемичен инсулт и това е така от 2003 година, съобщи Десислава Петрова, главен експерт в Районната здравноосигурителна каса във Видин. Тя посочи, че разходите, заплащани по клиничната пътека в двете видински болници са най-големи.

Христо Монов: Миков и Стоилов придаваха качество на парламентарния живот, сега е пълно със случайни депутати

"Като психолог залагам на личното качество, не на колективното. Зад групата може да се скрие всеки, но пред групата може да излезе само този, които има качества", категоричен е Христо Монов

- Какъв е колективният психологически портрет на 44-тото Народно събрание, г-н Монов?

April 27th

250 хил. студенти има в България, намаляват

През учебната 2016/2017 година общият брой на студентите в България, записани в четирите образователно-квалификационни степени „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“, е 249.9 хил., което е с 16.8 хил., или с 6.3%, по-малко в сравнение с предходната учебна година.

В България има 605 хил. ученици, 100 хил. от тях учат в селски училища

Основните резултати от проведените от Националния статистически институт (НСИ) годишни изчерпателни изследвания, характеризиращи дейността на образователните институции, показват, че:

- През учебната 2016/2017 година в детски градини са записани 224.4 хил. деца, или с 3.3% по-малко в сравнение с предходната година. 

Страници