Archive - Юни 2017

June 29th

След бунта в Белоградчик инвеститор се отказва да прави кариера в природния парк

В община Белоградчик е получено писмо от инвеститора, който е имал намерение да проучва площадка за строителни материали между селата Праужда и Чифлик. Това става, след като гражданството и Общинският съвет се обявиха срещу разработването на такава кариера на територията на Природен парк "Белоградчишки скали".

Чавдар Георгиев: Със смесената избирателна система БСП обслужва ГЕРБ и ДПС

Въпросът за промяна на избирателната система (избирателна реформа) е изключително важен - от гледна точка на функционирането и дори съществуването на изстрадалата ни държава; на политическата система като цяло и бъдещото ни развитие. През изминалата събота (24.06.2017 г.) по евентуалната промяна на изборната система се проведе дискусия и се “произнесе” общо събрание на парламентарната група на БСП - “БСП за България” и Националния съвет на БСП.

Ще се изумите! Синагогата във Видин - невероятно място за невероятни събития (видео галерия)

Община Видин приема Синагогата като дарение, реши Общинският съвет на заседанието си на 28 юни.

Курумбашев за децата от Брегово, които заведе в Брюксел: Талантливи и целеустремени!

"Талантливи и целеустремени деца от Брегово, Ковачевци и Правец – или втората ми посетителска група. Дано са били поне наполовина толкова впечатлени от това, което им разказах и видяха, колкото аз бях впечатлен от тях.

June 27th

Защо трябва бедна България да захранва с милиарди оръжейните корпорации?!?

Какво въоръжаване, бе, хора?!? Ние за конвенционална война ли се готвим? И с кого? 

Турция, ако тръгне, ще мине през нас като валяк? Друг? 

Михаил Мирчев: Върви пълзящ сценарий за смяна на парламентарната република с президентска

Още от миналата година, с лансирането на Румен Радев, пълзи едно усещане за сценарий за промяна в политическата система на България и преход от парламентарна към някакъв вид президентска република. Това твърди в "България сутрин" социологът Михаил Мирчев.

Бунт срещу кариера за строителни материали в Природен парк "Белоградчишки скали"

Седем жалби са подадени във Върховния административен съд срещу разрешение за проучване на строителни материали - подземни богатства в землищата на селата Праужда и Чифлик, в ландашфта на Белоградчишкте скали. Разрешението е подписано в последния работен ден на служебното правителство и предизвика остра реакция сред живеещите в района. Граждани, неправителствени организации и местна власт остро реагираха.

93-годишният чичо на Йордан Радичков разказа партизански спомени на поклонение в Балова шума

93-годишният партизанин Найден Радичков взе участие в поклонението в местността Балова шума край монтанското с.Гаврил Геново, където се издига мемориален комплекс на загиналите тук девет антифашисти. Всяка година на 26 юни на това място се отбелязва годишнината от смъртта им в неравен бой на тази дата през 1944 г.

June 26th

Млади възрожденци от Брегово утре летят за Брюксел по покана на Петър Курумбашев

10 деца от клуб „Млади възрожденци“ – Брегово ще посетят Европарламента в Брюксел, съобщи директорът на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Брегово Илияна Кръстева. Тя посочи, че децата заминават на двудневно посещение в Брюксел на 27 юни по покана на евродепутата Петър Курумбашев.

100 хил. некролози годишно превръщат Видин в град на мъртвите

Хиляди очи на мъртъвци гледат от дървета, стълбове и фасади на всяка крачка във Видин. От снимките на некролозите те се впиват в минувачите и за нормалните хора това е грозно и депресиращо, а за чужденците - необяснимо и странно.

Страници