Archive - Авг. 2017

August 31st

Не плачете, деца! Бедността е преборена, учебниците ще са цветни за всички

С цветните и черно-белите учебници просто лустрото падна и лъсна

Инспекцията по труда принуди работодатели да платят забавени заплати за 192 хил. лв.

282 нарушения на трудовото законодателство, от които 139 са по трудови правоотношения – това са установили при проверки през юли експерти от Инспекция по труда във Видин проверки. Данните бяха обявени днес от началника на институцията Надежда Симеонова. „На работодателите, допуснали нарушения на трудовото законодателство, са съставени 22 акта, включително за нарушения по здравословни и безопасни условия на труд. През юли 2017 г.

August 30th

Ще се заиграе ли БСП с протестите през септември

Ще се вържат ли от ИБ на БСП и ще подведат ли електората си на организираните от психо-десен сектор протести през септември, пита в анализа си Мирослав Паскалев - Зорец.

"Калашников" създаде първото в Русия оръжие против дронове

Първите руски електромагнитни оръжия против безпилотни летателни средства бяха представени от концерн "Калашников" по време на изложението "Армия-2017" в Подмосковието. Опитни образци от иновативния уред вече преминават първи изпитания в подразделенията на Росгвардия.

За тези, които мислят, че няма бедност. 16-годишният Георги преди да се хвърли под влака: Аз бях дотук!

Един пловдивски тийнейджър вчера избра смъртта. 16-годишният Георги Асенов застана на релсите пред бързия влак от София за Бургас и си отиде за секунди. Преди да направи фаталната крачка, той е прерязал вените си и изпратил снимката на своя приятелка. Обадил й се по телефона с думите: "Аз бях дотук!" Следващият звук, който девойката чула, бил този на приближаващия се влак. След това разговорът прекъснал.

Навършват се 30 г. от ненадскочения световен рекорд на Стефка Костадинова

Навършват се 30 години от едно историческо за България и за глобалния спорт събитие – поставянето на непокътнатия и до днес световен рекорд от 209 см на Стефка Костадинова в скока на височина.

Министърът на образованието утвърди 4 ваканции за учениците догодина

Следващата лятна ваканция за учениците от VIII до XI клас ще започне в края на юни 2018 г.

Около 10% от официално безработните в Северозапада ще започнат работа с държавна помощ

Само 81 работодатели от частния сектор във Видин, Враца и Монтана са поискали да се включат в програмата за субсидирана заетост, по която Министерството на труда дава 2 млн. лв. за общините с много висока безработица в Северозапада, предаде в. "Сега".

Разрешиха продажбата на земи в Индустриалната зона на Видин, двама инвеститори искат да дойдат

Макроикономическите и демографските показатели за Видинския регион не са добри, но тези пасиви могат да се обърнат в плюсове за региона, каза зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който взе участие в дискусия за демографските и социални проблеми в област Видин.

Брегово събира подписка в подкрепа на Венци, който простреля 15-годишно момче (видео)

В Брегово събират подписка в подкрепа на Венцислав Бордияшев, който простреля 15-годишно момче в корема. Мъжът заварил в късните часове на нощта младежи да бъркат в кафе-апарата му на улицата в центъра на града. Както Фактограф.бг писа, разправията се разиграла на 26 август през нощта, около 23,30 ч.

Страници