Archive - Септ. 2017

September 30th

19 фирми във Видинско не са платили заплати за 500 хил.лв.

504 000 лв. е размерът на неизплатените работни заплати във Видинска област  от началото на годината, съобщи Надежда Симеонова, директор на „Инспекция по труда“ – Видин. Сумата се дължи от 19 предприятия. „След проверки , които извършихме са изплатени 205 000 лв. или около 40% от дължимите суми. От началото на годината до момента са установени 195 нарушения по заплащането на труда“, каза Надежда Симеонова.

Четирима мъже нападнаха с палки тираджия на Дунав мост 2

Четирима мъже са нападанали шофьора на камион Пепи Янев, след като две дами се опитали да пъхнат нещо под преченета на каросерията му на границата с Румуния. Това разказва самия потърпевш:

September 27th

Кметът на Видин се срещна с партньори на Английската гимназия от пет държави

Кметът на Видин се срещна с партньори на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ по проект „Богатството в езика“

Шефът на видинската полиция стана учител

Необичаен урок по пътна безопасност за седмокласници от училището във видинския квартал "Нов път" се проведе днес. 

Съветниците от БСП до депутатите: Ще пренапишете ли историята, като не признавате Видин за стара столица

Общинският съвет във Видин да приеме декларация до председеталя на 44-тото Народно събрание и до депутатите по пород отпадането на Видин от законопроекта за великите стари столици на България, предлагат общинските съветници от БСП.

September 26th

Изборите в Германия, поуката за българската левица и безхаберието на ръководството на БСП

Очакваните с огромен интерес от цяла Европа избори за парламент в Германия приключиха. Меркел отново ще е канцлер, макар нейната партия да получи резултат по-нисък от желания. Прословутата голямата коалиция сега ще е в друг състав, но така или иначе пак ще се формира дясно управление.

September 25th

Монаси превърнаха църквата във Видин в най-работещата институция

Очеркът е писан в началото на 2013 г., когато Белоградчишкият епископ Поликарп не беше заел този църковен сан и беше архимандрит. Делата му се умножиха през изминалите почти пет години, а усърдието и трудолюбието му бяха оценени от блаженопочиталия митрополит Дометиан, който го бе избрал за  своя дясна ръка и свой викариен епископ.

 

September 24th

Бъдете оптимисти - след Слави идва Азис!

За българската политика с пълна сила важи вицът за песимиста и оптимиста. Първият викал, че по-зле от това не може, а вторият го ободрявал – може, може.

Поредното шумно обявяване на новия политически проект на Слави Трифонов постави два въпроса. Първият е ще оцелее ли държавата след това, а вторият – защо.

1 289 фирми държат по над 1 млн. лв. в касите си, 30 фирми от Видин държат по 100 000 лв. кеш

Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода  на започналите преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите.

Библиотеката ще предоставя безплатна правна помощ

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще предоставя  безплатна правна информация за гражданите в рамките на втора фаза по проект „Правна информация в библиотеката”. Проектът ще се реализира в периода от началото на месец септември до края на месец ноември 2017 година в град Видин.

Страници