Archive - Ян. 2018

January 31st

Започва отчуждаване на имоти за скоростния път

На днешното си заседание правителството е приело решения за отчуждаване на имоти и части от имоти за изграждането на пътна инфраструктура.

Нинова и депутатите й юристи задали неграмотен въпрос за референдума, панически го сменят

На 25.01.2018 г. в Народното събрание е внесено предложение за провеждане на национален референдум. Документът е внесен от 73 народни представители от ПГ „БСП за България”, начело с лидера на БСП – Корнелия Нинова.

January 30th

Политолог: От дебата около Истанбулската конвенция печели Борисов

„Здравият разум предполагаше,че темата за Истанбулската конвенция трябваше отдавна да бъде затворена. Но тази тема обрасна с толкава обвинения, внушения, предразсъдъци ,че ме е страх да си помисля, ако продължи интензитетът по такъв начин, докъде можем да стигнем", коментира политологът Страхил Делийски  в студиото на Код 11-13 по телевизия BiT.

January 29th

РЕФЕРЕНДУМЪТ - поредната дъвка за наивници

Почти веднага след огласяването на намерението за иницииране провеждането на референдум, свързан с Истанбулската конвенция, в ефира вече кънтеше възгласът – „Народът ни най-после си има своя водач”! И викът беше толкова неистов, че онова, преди 2000 г., - "Христос воскресе!", би изглеждало само като една негова бледа сянка. Чудото се случи! Но като всяко чудо и това, за три дни...

Крещите ли? Крещят ли ви? 

Крещите ли? Крещят ли ви? 

January 28th

Имената на двамата кандидати за видински владика се знаели предварително?

Имената на двамата кандидати за нов видински владика, които вчера бяха излъчени от епархийските избиратели във Видинска митрополия, са се знаели предварително, твърди Валери Велков, основател на Фейсбук групата „България иска епископ Поликарп за видински митрополит”.

Даниил или Герасим ще е новият видински митрополит. Срам за епархийските избиратели

Фарс на епархийския избор за нов видински митрополит. От 29 бюлетини:

27 за Даниил 

26 за Гарасим

2 за Поликарп

Освирквания, скандирания и грозни реплики при избора на видински владика (видео)

"Мачкай, дядо Герасиме", "Поликарп достоен", "Глас народен - глас Божи", "Поликарп и никой друг", "Чувате ли какво скандират миряните"...

Такива са част от коментарите по време на епархийски избор на видински владика на страницата на Българската патриаршия Фейсбук.

Атанас Мерджанов: Радев имаше успешна година. Нинова разделя БСП

Разиграха пред обществото театър. Хората са отвратени. Времето на този вот трябваше да бъде преди Коледа, когато се обсъждаше бюджетът, когато бяха заявени нашите претенции за алтернативен бюджет - тогава беше политическото време да атакуваме правителството. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов в интервю за Bulgaria on air. 

January 27th

Мощен граждански протест във Видин за тунел под Петрохан и скоростен път

Стотици възмутени граждани на Видин се събраха на мощен протест с искане за строителство на тунел под Петрохан и за бързо стартиране на изграждането на четирилентов високоскоростен път Видин - Ботевград. Дългата няколко километра колона от автомобили направи шествие от "Технополис" до ТЕЦ Видин, за да покаже нетърпимостта си към отлагането на решаването на инфраструктурните проблеми на Северозападна България.

Страници