Archive - Февр. 27, 2018

През 2018 г. стартират търгове за пътища за над 3,5 млрд. лв., от тях 760 млн. за Видин - София

През 2018 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще стартира тръжни процедури за строителство за над 3,5 млрд. лв., съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов на XIII-та Годишна конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2018 – кохезия и свързаност“.

Резултатите от разкопките в Рациария бяха представени в Националния археологически институт

Резултатите от миналогодишните разкопки в Рациария, водени от доц. д-р Здравко Димитров, показват много добри възможностите за бъдещи проучвания, както и за реставрация и социализация на трите сектора, в които са работили архоелозите – около западната крепостна стена, около Декуманус Максимус и около централния сектор с резиденцията, банята, голямата жилищна сграда и улицата.

Общинският съвет във Видин подкрепи изграждането на магистрален път, но апелира да не се блокира движението

Общинският съвет във Видин гласува декларация в подкрепа на строителството на скоростния път Видин - София, но се противопостовя на блокадите.

Община Бойница е откъсната от 2 м преспи, Гранитово още е без ток

Над 400 екипа са в готовност при евентуално възникване на аварийни ситуации по мрежата. Към момента ситуацията се нормализира. „Две селища остават с нарушено електрозахранване. Едното е видинското село Гранитово, а другото село Белица, част от община Ихтиман. Дружеството е изцяло съсредоточено върху работата, която може да възникне при аварийни ситуации. През тази нощ има и регистрирани осем сигнала, които са имали проблеми с електрозахранването.