Archive - Март 14, 2018

Красота в бедствието (снимки от р.Тимок)

Наводнението край град Брегово причинява тревоги и много грижи на хората. Но и в придошлите води на река Тимок, които са се разляли в полето, има красота.

Михаил Миков: Частни охранители в селата?!? А лекари, транспорт и магазин за хляб?

„Проблемът е бягството на държавата от периферията на страната. Битовите посегателства се извършват там, където държавата я няма, но там няма не само полиция, там няма и лекар, там няма и образование, там няма транспорт, там няма елементарен магазин хората да си купят хляб – идват два пъти в седмицата да им докарат.

Видин и Брегово отпадат от списъка за финансово оздравяване. Белоградчик, Грамада и Димово са с проблеми

Общините Видин и Брегово отпадат от списъка на общини за финансово оздравяване. Това става ясно от публикуваните от Министерство на финансите данни за финансовото състояние на общините през 2017 година и за общините в процедура по финансово оздравяване през 2018 година.

През 2017 г. при катастрофи във Видинско са загинали шестима. През 2016 г. - 15

459 катастрофи с 6 жертви и 76 ранени през 2017 г. в област Видин. 19674 са нарушенията, установени от пътните полицаи при проверки в региона.

Инициативата на Вили Лилков Дизеловата електроцентрала да стане културен паметник успя

На 1 март 2016 г. организирахме подписка за обявяване на сградата на бившата дизелова електроцентрала във Видин за културно наследство. Целта ни беше да я защитим от разруха и грабежи и евентуална продажба! Стотици хора подкрепиха идеята. Внесохме документи в НИНКН и наскоро Министерството на културата определи сградата като "единична архитектурно-строителна културна ценност от местно значение". Така сградата получи особен статут и закрила от закона!

Вранча се разтресе!

Земетресение с магнитуд 4.7 с епицентър Вранча е рагистрирано днес в 12,24 часа, съобщи Европейският сеизмологичен център. Епицентърът е с дълбочина 140 км и се намира на 148 км северно от Букурещ. Няма данни за жертви, пострадали и материални щети.

 

Милчо Лалов: Опасността не е преминала

Обявеното бедствено положение в Брегово продължава, казва пред Агенция "Фокус" кметът Милчо Лалов

Има ли към този момент опасност за хората?

Нелегални анаболи хванаха на Дунав мост 2

Мобилен митнически екип от Митница Лом задържа 11 300 ампули контрабандни анаболни стероиди, предназначени за нелегална продажба във фитнес клубове в страни от ЕС.

Генерал-лейтенант Златан Стойков награди кмета на Видин

Огнян Ценков e награден с почетна грамота от Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Поводът за това бе проведената на 13 март 2018 г.

Почина един от най-големите умове на новото време

Признатият за един от най-големите умове за времето си астрофизикът Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст. Той боледуваше от амиотрофична латерална склероза и почти единственото нещо от тялото му, което работеше, бе мозъкът. Заболяването го бе привързало към инвалидна количка повече от 40 години.

Страници