Archive - Март 2, 2018

Радев: Духовните връзки с Русия ще преживеят всяка политическа зима

Отношенията между България и Русия трябва да се развиват и да вървят напред, заяви българският президент Румен Радев в интервю за ТАСС.

„Връзките между нашите народи са живи, особено на чисто човешко, емоционално, културно и религиозно равнище.

Жена завари крадец в дома си, преби го и го предаде на полицията

Истински екшън се разигра в Нова Загора. Жена хвана крадец, влязъл в дома й докато спи. На помощ дошли и съседи, които предали мъжа на полицията, съобщи bTV.  

Бойко Борисов се разбра с "Единни за промяна"

"Днес заедно с регионалния министър Николай Нанков се разбрахме с протестиращите от Северозападна България. В сряда на заседание на Министерския съвет ще определим сроковете, в които да бъдат завършени най-тежките отсечки, както и цялото трасе от Видин до Ботевград. Ще започнем и процедурите за публично-частно партньорство за изграждане на път и тунел през Петрохан."

Откриха първите татуировки върху египетски мумии

Археолози откриха случайно в Британския музей две древни египетски мумии на възраст около пет хиляди години, чиято кожа е покрита с изображения на овце, говеда и други сложни татуировки, съобщава Journal of Archeological Science.

Учениците във Видинска област са с 299 по-малко от миналата учебна година

8250 са учениците обхванати в училищата в областта  през учебната 2017-2018 г. Техният брой в сравнение с предходната учебна година е намалял с 299 деца.

Започва ремонт на 30 км от пътя Дъбова махала - Монтана

Подписан е договорът за рехабилитацията на още 30 км от път III-112 Дъбова махала – Монтана, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът лот 18 ще се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за над 15 млн. лв. Строително-ремонтните дейности ще стартират при подобряване на метеорологичните условия. 

Красен Станчев: Въпросът е защо никой голям инвеститор не поиска да купи ЧЕЗ

Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в интервю за Агенция „Фокус

Миков: Държавата трябва да купи ЧЕЗ. Частният бизнес гони печалба на гърба на потребителите

В скандала с ЧЕЗ не се обсъжда какво се случва с потребителите на ЧЕЗ, обсъжда се Гинка Върбакова.

Държавата трябва да се върне в енергоразпределителните дружества.

Студът и снегът не плашат иманярите в Рациария

Двама жители на Арчар били задържани вчера в полицейския арест за незаконни археологически разкопки. Служителите на реда предприели заградителни действия, след получен сигнал за иманярски разкопки, в защитената зона на паметника на културата „Рациария”. В момент на извършване на изкопни дейности, в необитаем недвижим имот в селото, униформените заловили Ф.Д. /24г./ и М.Д. /22г./.