Archive - Март 6, 2018

Откриха писмо в бутилка от 1886 година на плаж в Австралия

Двойка случайно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана на плаж в Западна Австралия, съобщава британският в. "Гардиън", цитиран от Офнюз.

За уникалната българска нищета и за думите на руския патриарх

Прибирам се преди малко от поредната дискусия на Клуб „24 май“, този път в Пловдив, на която отново споделих възхищението си, че в лицето на Руския патриарх Кирил за първи път в историята моята Родина беше припозната като Субект на Цивилизация: „Без Българското Православие нямаше да има Руско Православие!“ – сподели онзи ден Руският патриарх!…

Заради очаквани наводнения, МВР напомня как да действаме в бедствена ситуация

В ГД ПБЗН-МВР е постъпила хидрометеорологична прогноза от НИМХ - БАН за очаквани опасни явления за периода 06-08 март 2018 г.

Общинските съветници в предишния мандат са знаели за горенето на гуми, само двама реагират (видео и документи)

В неделя bTV излъчи репортаж за горенето на гуми във Видин и постави на вниманието на гражданите проблем, който не е нов, но беше позабравен. Съществуването на цехове за преработка на гуми е публично известно - около него се разшумя и имаше скандали в предишния Общински съвет (вижте във видеото), имаше и протести, организирани от ПП „Екогласност”, БСП и гражданските движения „Аз обичам Видин”, „Видин” и ДНЕС.