110 деца от Видинско завършиха двегодишен курс в "Детско полицейско управление"

С празничен хепънинг приключи обучението на доброволците от пет детски полицейски управления в област Видин

Учениците получиха дипломи за успешно завършен двугодишен курс

Областната дирекция на МВР-Видин организира празничен хепънинг по случай финала на обучението за 110 доброволци по Програма «Детско полицейско управление» от пет училища в региона.

Изминаха две години, през които малките блюстители на реда научиха много нови неща за работата на служителите на МВР, и обогатиха знанията си с полезна за тяхната безопасност информация.

В заниманията по различните модули на обучение, учениците разбраха какво работят полицаите, граничарите, огнеборците и как изпълняват своите задачи; как се оказва първа долекарска помощ; къде е опасно и къде безопасно на улицата; запознаха се с техниките на полицейската лична защита; работата на експерти – криминалисти; рисуваха своите впечатления в тематични конкурси.

Днес, в Брегово за доброволците от градчето и техните връстници–колеги от Видин, Белоградчик и Кула, полицаите организираха голям празник.

Деца, благодаря за труда и старанието. С постоянство и усърдие научихте много за полицейската професия. Днес, напълно заслужено, ще получите дипломи. Във Ваше лице служителите на реда вече имат нови, истински приятели и бъдещи колеги. Вярвам, че ще бъдете добрият пример за съучениците си. Учете и следвайте мечтите си, заяви в приветствието си към доброволците старши комисар Петър Коцин – директор на ОД МВР-Видин. Учениците бяха поздравени и от инж.Милчо Лалов – кмет на град Брегово, домакин на финалния празник за децата и полицаите.

Всички доброволци получиха дипломи за успешното завършване на обучението по програмата. Петте училища, към които бяха формирани групите от доброволци– малки полицаи, получиха почетни плакети от ОД МВР-Видин.

Днешният празник уважиха много гости – полицаи, учители, общински служители и партньори по програмата.

Ръководството на ОД МВР-Видин благодари на доброволците, на техните учители-ръководители и на всички партньори по Програма „Детско полицейско управление”, за ентусиазма и последователността в двугодишната съвместна работа с децата.