92 395 гласоподаватели във Видинска област избират между 91 кандидати в партийните листи

Изборният ден в област Видин започна навреме, в спокойна обстановка, съобщи Павел Петков, председател на Районната избирателна комисия. Сменен е председателят на секционна избирателна комисия във видинското село Капитановци, поради заболяване. В областта право на глас имат 92 395 избиратели.

На територията на 5-ти Видински избирателен район са образувани 260 секции за гласуване на парламентарни избори, от тях деветнадесет са подвижни. Пряко в охраната на помещенията за гласуване ще участват около 250 полицаи, пожарникари и граничари от структурните подразделения на МВР в областта.
До днес в РИК Видин има постъпили 4 жалби, които са за унищожаване на агитационни материали. В област Видин за предстоящите парламентарни избори са се регистрирали за участие 10 партии, 9 коалиции и 91 кандидати.

В охраната на помещенията за гласуване участват около 250 полицаи, пожарникари и граничари от структурните подразделения на МВР в областта. Това съобщават от Областна дирекция на МВР. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 

Служителите от сектор "Български документи за самоличност" в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще издават в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт). Вчера са издадени две удостоверения за гласуване, а днес паспортните гишета ще работят до 19.00 часа. От МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.