Богдан извади кръста от Дунав край Видин след четири неуспешни опита в предишни години

С тържествена Света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин бе отбелязан големият християнски празник Богоявление (Йордановден). По традиция празникът продължи с литийно шествие начело с Градския духов оркестър, което премина през площад ”Бдинци” и Крайдунавския парк до крепостта „Баба Вида”. И тази година хиляди видинчани наблюдаваха ритуала с хвърлянето на Богоявленстия кръст.

На брега на река Дунав Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил отслужи празничен водосвет и отправи пожелание за здраве, мир и любов.

Единадесет смелчаци скочиха след кръста във водите на Дунав, като пръв до него достигна Богдан Георгиев на 26 години от село Новоселци. Той участва за пети път, а за първи път улавя кръста.

Кметът на Общината Огнян Ценков връчи на Богдан парична награда от 100 лв., с пожеланието за много здраве и успехи в живота. Победителят благодари и изрази своята радост, че именно той е успял да се пребори за кръста на Йордановден и пожела здраве за себе си и за своето семейство.