Борисов и Нинова управляват по един и същ начин. Той - държавата,тя - БСП

Няма никаква разлика между Борисов и Нинова. Твърдя го от години. По един и същ начин той управлява държавата, а тя БСП - с голи лафове, новинарски фишеци, с прехвърляне на вини и с особено обострен комплекс на жертвата, недооценена в “апостолския” си труд.

И двамата лъжат безпардонно, защото изначално си вярват в глупостите. Въпрос на ниво, култура и възпитание. Но наистина, не вярвах, че Борисов ще повтори прецедента с оставката на Нинова. Уеднакви се с нея и в паниката от “народната любов” - смелият, обичаният и неотразимият не смее да отиде сред протестиращите, а тя - вярната и възлюбена дъщеря на партията, изпитва ужас да свика Националния съвет и да се изправи очи в очи със съпартийците си.

И двамата са разобличени в шмекеруването. Нинова винаги е ненавиждала сравняването й с премиера, но е време сама да си отговори на въпроса, защо при толкова силна и концентрирана в упавлението на Борисов и в самия него обществена омраза, хората не я приемат за алтернатива. А покрай нея и БСП. По-лошо, даже не я забелязват. Отговорът е прост, защото не виждат разлика между двамата. Манталитетът и мисленето им са едни и същи.

Чета оценки, че преходът ще свърши с отнемането на властта от мутрите, но не бива да се пропускат и приватизаторите.

Защото са от една кохорта и бяха произведени от едни среди.

Последната им цел беше да създадат, или да превземат със свои хора партии. Така усвоиха цялата власт.

В едно съм съгласен с Нинова, това за паралелната държава, в която управлява мафията.

Убеден съм, че разказва от първо лице.

Валентин Иванов-Кардамски,

мнение във Фейсбук